Çinli akıllı telefon devi Xiaomi Corp, elektrikli araç birimi için Pekin'de yılda 300 bin araç üretebilecek bir tesis kurmaya hazırlanıyor.

Hükümet destekli ekonomik kalkınma ajansı, resmi WeChat hesabından dün yaptığı açıklamada, tesisin iki aşamada inşa edileceğini duyurdu.

Ajans, Xiaomi'nin otomobil biriminin genel merkezi ile Pekin Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi'ndeki satış ve araştırma ofislerinin de kurulacağını söyledi. Ajans ayrıca, Xiaomi'nin 2024'te tesisin seri üretime başlanmasının hedeflendiğini belirtti.

10 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM


Mart ayında Xiaomi, 10 yıl boyunca yeni elektrikli otomobil bölümüne 10 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt edeceğini söyledi.

Şirket şuan, akıllı telefon sektörü için yurt içi büyümesini teşvik etmek amacıyla binlerce mağaza açıyor. Bu mağazaların daha sonra elektrikli araç satışı için de kullanılması planlanıyor.

[old_news_related_template title="İkinci el oto pazarında yoğunluk: Bakan çok, alan yok..." desc="Erzurum’da hafta sonu kurulan ikinci el oto pazarında yoğunluk yaşandı. Yoğunluğa rağmen satışların az olduğu belirtilirken, fırsatçıların astronomik fiyatlardan araç satışı tepki çekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/21/iecrop/ikinci-el-iha_16_9_1637525907.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/otomotiv/ikinci-el-oto-pazarinda-yogunluk-bakan-cok-alan-yok-6782532/"]