Mars ve kripto paralarla gündemde olan Elon Musk'tan Rusya hamlesi! ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, halihazırda Çin'de ve ABD'de üretimi bulunan Tesla'nın dünyanın diğer bölgelerinde de üretim tesisleri açmak istediğini; Rusya'da fabrika kurma konusunda araştırmalar yaptıklarını söyledi. Musk, bu ülkede yer edinmeye yakın olduklarını belirtti.

Musk, Washington ve Moskova yönetimleri arasındaki ilişkiler Soğuk Savaş sonrasındaki en düşük seviyesine doğru giderken, iki devletin arasında diyaloğun artırılması çağrısında da bulundu.

RUSYA VE ABD ARASINDA DİYALOG ÇAĞRISI


Rusya'daki eğitim sistemiyle ilgili Moskova'daki bir foruma video bağlantısıyla katılan Musk, "Rusya'da çok fazla yetenek ve enerji var. Rusya ve ABD arasında daha fazla diyaloğun ve iletişimin olmasının gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Musk ayrıca dün bir tweete yanıt olarak yaptığı yorumda popüler altcoinlerden Dogecoine atıfta bulunarak "Evet, hiç Doge satmadım & satmayacağım" dedi. Logosunda Shiba Inu cinsi köpek bulunan Dogecoin bu yıl ciddi bir yükseliş kaydederek en büyük dördüncü kriptopara haline gelmiş ve toplam piyasa değeri 68 milyar dolar olmuştu.

Kripto paralara olan ilgisi ve desteğiyle bilinen Musk geçen hafta Twitter'dan yaptığı açıklamada, Tesla'nın Bitcoin stoklarını satmayı düşünebileceğini ya da satmış olabileceğini ve çevreyle ilgili nedenlerden ötürü şirketin bitcoin ile ödemeleri durdurabileceğini belirtmiş; bu açıklamanın hemen ardından yatırımcıların ellerindeki Bitcoinleri satmalarıyla kripto paranın fiyatı Çarşamba günü 30 bin dolara kadar düşüp sonra tekrar 40 bin dolar seviyesine toparlanmıştı. (REUTERS)

[old_news_related_template title="Elon Musk'a karşı kripto para yaptılar: Tek bir amaçları var" desc="Dünyanın en zengin üçüncü insanı olan Elon Musk'ın kripto paralar ve özellikle Bitcoin ile Dogecoin ile ilgili yaptığı açıklamalara misilleme bir grup kripto para uzmanından geldi. Elon Musk'ın kripto para pazarını manipüle ettiğini söyleyen bir grup, yeni bir kripto para geliştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/19/iecrop/elonmusk-reuters_16_9_1621404571.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-muska-karsi-kripto-para-yaptilar-tek-bir-amaclari-var-6438668/"]

[old_news_related_template title="Kripto paralarda büyük deprem: Bir haftada 700 milyar dolar buharlaştı" desc="Geçen ay 65 bin dolara yaklaşan Bitcoin'de bugün 32 bin dolar seviyesi görüldü. 8 günde kripto paraların değerinde yaklaşık 700 milyar dolarlık düşüş kaydedildi. Avrupa Merkez Bankası'ndan bir uyarı daha geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/19/iecrop/shutterstock_772262941_16_9_1621429764.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kripto-paralarda-buyuk-deprem-bir-haftada-700-milyar-dolar-buharlasti-6439537/"]