75 yaş üstü hastalar e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebilecek ve aşı hakları varsa randevu oluşturabilecekler. Corona virüs aşıları, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak Covid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak.

NE ZAMAN AŞI OLACAĞIM?

Corana virüsü için aşı sıranızın gelip-gelmediğini e-Nabız üzerinden öğrenebilirsiniz. e-nabız sayfası üzerinde “KEŞFET” bölümünde yer alan “AŞI TAKVİMİ” içerisinde yer alan “COVİD-19 AŞISI” kısmına tıklayınız. Eğer aşı için hakkınız bulunuyorsa MHRS sistemi üzerinde randevu alabilirsiniz.

Eğer “COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız.” yazısı yer alıyorsa ise sıranız henüz gelmemiştir.



CORONA VİRÜS AŞISI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Corona aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182’den randevu alınarak başvuru yapılabilecek.

MHRS Web’den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

[old_news_related_template title="Corona virüs aşısında yanıt bekleyen dört soru" desc="Corona virüs aşısı birçok ülkede uygulanmaya başlansa da aşı programının etkisi konusunda önemli bazı sorular henüz yanıtlanmış değil. BBC, Covid-19 aşısıyla ilgili 4 önemli soruyu derledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/27/iecrop/2021-01-27t131326z_396773185_rc2dgl9t3dyg_rtrmadp_3_health-coronavirus-belgium_16_9_1611763761.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/corona-virus-asisinda-yanit-bekleyen-dort-soru-6231450/"]

 

[old_news_related_template title="Corona virüs aşısı uygulanacak gruplar yayınladı" desc="Corona virüs ile mücadelede aşılama en etkili yöntemlerin başında geliyor. Ülkemizde yapılmaya başlanan aşı için vatandaşlar e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/17/iecrop/corona-virus-asisi-shutter_16_9_1610879097.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/asi-sirasi-e-nabizda-corona-virus-asisi-uygulanacak-gruplar-yayinladi-6215137/"]