ABD merkezli yazılım şirketi Adobe, çalışanları için aşı anketi düzenledi. Anketin sonuçlarına göre çalışanların yüzde 93.5'inin en az iki doz aşı olduğu belirlendi.

Şirketin insan kaynakları departmanı aşısız personeli aşı olmaları konusunda uyardı. Aşı olmayan kişilerin 8 Aralık itibarıyla ücretsiz izne çıkarılacağı öğrenildi.

Adobe'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Adobe olarak Başkan Biden’ın yayımladığı Kararname uyarınca ABD’deki tüm çalışanlarımızın 8 Aralık’a kadar aşılanmış olmalarını istiyoruz. Yaptığımız araştırmada ABD’deki çalışanlarımızın yüzde 94’ünün halihazırda aşılarını tamamladıklarını veya kısa süre içinde tamamlayacaklarını öğrenmekten mutluluk duyuyoruz. Dini ve tıbbi sebeplerden dolayı aşı olamayan çalışanlarımızın ise talepleri değerlendirilecektir.”

[old_news_related_template title="Apple'dan aşı olmayan çalışanları için yeni karar" desc="Teknoloji devi, ülkenin güncellenen Covid-19 politikalarına uyum sağlayarak aşı olmayan çalışanlarından daha sık test isteyecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/18/iecrop/apple-reuters-1_16_9_1631963480.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/appledan-asi-olmayan-calisanlari-icin-yeni-karar-6656590/"]