Türkiye'de corona virüsü salgınına karşı aşılama programında yeni bir aşamaya geçiliyor. Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri yarından itibaren aşı olmaya başlayabilecek.

"BU GÜCE GÜVENİN"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları söyledi:

* Aşı programımızda bir grubun daha aşılanmasına başlıyoruz. Müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri yarından itibaren aşı olmaya başlayabilecekler.

* Her geçen gün yeni meslek ve yaş grupları eklenerek ülkemizi en kısa sürede salgın gündeminden çıkaracağız. Bu güce güvenin.

ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÜNİVERSİTE PERSONELLERİ DE AŞILANACAK

Bakan Koca, bir meslek grubunun daha aşı programında yerini aldığını belirterek "Üniversitelerimizin Eylül'de yüz yüze eğitime başlayabilmesi için öğretim üyelerimizin ve üniversite personellerinin aşılanmasına da yarın başlıyoruz. Bu güce güvenin" dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN AŞI AÇIKLAMASI

Bakan Koca, Twitter'da Prof. Dr. Cem Say'ın "Öğrenciler de aşılanınca yüz yüze eğitime başlarız tabii. Üniversite nüfusunun ezici çoğunluğu onlar" paylaşımına yanıt verdi.

Bakan Koca, "Cem Bey, merak etmeyin 13 Eylülden önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak. Siz de destek olun" dedi.

"TİYATROCULARIMIZ İLAN ETTİĞİMİZ KAPSAMA DAHİL"

Oyuncu Behzat Uygur'un "Tiyatrocular yok… Acaba Abdülkadir albümünden müzisyen olarak değerlendirilir miyiz" mesajına yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, "Behzat Bey, sizin sıranız gelmişti zaten yaş grubunuz sebebiyle :) Ama merak etmeyin, tiyatrocularımız zaten ilan ettiğimiz kapsama dahil" açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Bakan Koca il il vaka sayısını açıkladı" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritanın güncel halini paylaştı. Koca, 'Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Bu güce güvenin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/08/iecrop/koca-depo-66-1_16_9_1623160738.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakan-koca-il-il-vaka-sayisini-paylasti-dikkat-ceken-aciklama-6475598/"]

[old_news_related_template title="8 Haziran corona virüsü tablosu açıklandı! Yeni vaka sayısında büyük artış" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel corona virüsü verilerine göre, semptom gösteren 557 hastayla birlikte 6 bin 609 yeni vaka tespit edilirken 86 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında düne göre artış yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/08/iecrop/hastane-dha-1_16_9_1623170405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/8-haziran-corona-virusu-tablosu-aciklandi-iste-son-durum-6475595/"]