Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı güncel corona verilerine göre 28 bin 537 yeni vaka tespit edilirken, 212 kişi hayatını kaybetti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda corona virüsü uyarısında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gribal enfeksiyonlara da dikkat çekti.

"İHMALLER SEBEBİYLE CİDDİ ARTIŞ VAR"

Mesajında vatandaşlara kritik uyarılarda bulunan Bakan Koca, şunları söyledi:

* Covid-19 tedbirleri, geçtiğimiz yıl, gribal enfeksiyonları çok büyük oranda azaltmıştı.

* Belirtileri Covid-19'a benzeyen bu enfeksiyonlarda, mevsim şartları, maske ve mesafe tedbirlerindeki ihmaller sebebiyle ciddi artış var.

* Her iki riske karşı lütfen tedbirlere uymaya çalışın.

BENGİ BAŞER: ÇÜNKÜ HER ŞEY SERBEST

Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, Bakan Koca'nın "Yeni vakalar içinde gençlerin oranı artış gösteriyor. Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük" açıklamasına değinerek, "Çünkü her şey serbest; aşı karşıtlığıyla mücadele, şeffaf, ayrıntılı verilerle bilgilendirme ve herhangi bir yaptırım yok" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 16 Ekim corona tablosunu açıkladı! Vaka ve vefatta son durum" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 16 Ekim 2021 Cumartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 212 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Yeni vakalar içinde gençlerin oranı artış gösteriyor. Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük. Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/16/iecrop/koca-sozcu5_16_9_1634393799.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-16-ekim-corona-tablosunu-acikladi-vaka-ve-vefatta-son-durum-6711085/"]