Corona virüsünde yeni bir dönem başlıyor. Sağlık Bakanlığı'nın aşılama sayısının yer aldığı Risk Haritası'nda bugünden itibaren illerin 2 doz aşılanma oranları yer alacak.

BAKAN KOCA DUYURMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Risk Haritası'nın değişeceğini duyurmuştu. Koca açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Aşı programımız plana uygun ve başarıyla sürmektedir. 1. Doz aşılamada yüksek bir oranda ve kısa sürede aşılama ile önemli bir kazanım elde ettik. Şimdi sıra aşılarımızı tamamlamaya ve ikinci doz aşıları olmaya geldi. Sizlerle günlük olarak paylaştığımız Türkiye haritası üzerinde illerimizin 1. Doz aşılanma oranlarını gösteren tablomuzu güncelliyor ve aynı haritayı iki doz aşılanma oranları ile paylaşmaya başlıyoruz. Pazartesi gününden itibaren 2 doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız."

TEK DOZ AŞIDA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Bakanlığın güncel tablosuna göre yüzde 94,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği il Muğla. Bu kenti sırasıyla Yalova, Kilis, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Antalya, Edirne, Çanakkale ve Eskişehir takip ediyor.

GÜMÜŞHANE SON SIRADA

Tabloya göre yüzde 65,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Gümüşhane’yi sırasıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt, Muş, Bayburt ve Elazığ takip etti.

Resim

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığının verilerine göre az birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 84.74, ikinci doz ortalaması yüzde 67.51, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 104 milyon 894 bin 94 oldu.

[old_news_related_template title="Corona aşısına rağmen çok büyük risk altındalar" desc="Yapılan bir araştırma down sendromu ve parkinson gibi rahatsızlıkları olanların corona virüsü aşısına rağmen çok daha büyük bir risk altında olduklarını ortaya çıkardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/19/iecrop/asi-shutterstock_16_9_1632028082.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/corona-asisina-ragmen-cok-buyuk-risk-altindalar-6657804/"]

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan yüz yüze eğitim ve tedbir açıklaması" desc="Türkiye'de de görülen 'Mu varyantı', yüz yüze eğitim ve yerli corona aşısının da ele alındığı Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu. 'Yüz yüze eğitim önceliğimizdir' diyen Koca, okullarda yapılacak olan testlerin detaylarını paylaştı. Artan vakalar sonrası halka tedbir çağrısında da bulunan Koca, aşılamayla ilgili de 'Pazartesi gününden itibaren 2 doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/15/iecrop/koca-dha1_16_9_1631719087.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bilim-kurulu-sonrasi-bakan-kocadan-carpici-aciklamalar-6651256/"]