Delta Varyantı, Hindistan’da ortaya çıkan koronavirüsün yeni varyasyonlarından biridir. Diğer mutasyonlara göre varyantın özelliği: Bulaşıcılığı daha yüksek olmasıdır. Hindistan’dan sonra ilk görüldüğü yer İngiltere olurken yakın zamanda birçok ülkede görülmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 134 delta varyantı görüldüğünü açıkladı. Bakan Koca, 134 vakanın 82’si İstanbul’da görüldüğünü dile getirdi. İstanbul haricinde en çok delta varyantı görülen iller: Düzce, Van, Ankara, İzmir.

Delta Varyantı: Bulaşıcılığı diğer varyantlara göre nasıl?


Prof. Dr. Derya Unutmaz, Alfa varyantına oranla, Delta varyantının bulaşıcılığı yüzde 50 daha fazla olduğu açıkladı.

Antikorlar ile Delta varyantı arasındaki ilişki nasıl?


Prof. Dr. Unutmaz’a göre bu varyant antikor hücrelerden kaçabiliyor. Virüsün aşırı derecede kaçmadığını söyleyen Unutmaz, bazı aşıların birinci dozda etkisi daha az olduğunu dile getirdi.

Hangi aşı etkili: Biontech mi, Sinovac mı?


Prof. Dr. Derya Unutmaz, gerek Biontech’in gerek Moderna aşısının delta varyantında etkili bir savunma olduğunu açıklarken Sinovac aşısı olan 65 yaş üstü insanların üçüncü dozda Biontech aşısı olmalarını gerektiğini dile getirdi.

Sokağa çıkma yasağı, virüse karşı mücadelede etkili mi?


Prof. Dr. Unutmaz, sokağa çıkma yasaklarının virüse karşı mücadelede etkili olmadığını açıkladı. Açık alanda virüsün yayılma durumu, kapalı ortama göre daha az olduğunu dile getiren Unutmaz, bireysel korunmanın önemini tekrardan hatırlatarak mesafenin korunması gerektiğini söyledi.

[old_news_related_template title="Delta varyantı kaç kişide görüldü? Bakan Koca açıkladı" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kaç kişinin Delta varyantına yakalandığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/23/iecrop/detay-kopya-8_16_9_1624450944.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/delta-varyanti-kac-kiside-goruldu-bakan-koca-acikladi-6501670/"]

[old_news_related_template title="BioNTech aşısı Delta varyantına karşı etkili mi? Uğur Şahin açıkladı" desc="Corona virüsün Delta varyantı tüm dünyada olduğu gibi Avrupa'da da yükselişe geçti... BioNTech/Pfizer aşısının corona virüsünün yeni varyantlarına karşı etkili olduğunu söyleyen Uğur Şahin, 'Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/23/iecrop/sahin-reuters_16_9_1620795981-880x495-1_16_9_1624431694.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/biontech-asisi-delta-varyantina-karsi-etkili-mi-ugur-sahin-acikladi-6501030/"]