COVID-19 Risk Haritası'nda iki ilin daha durumu değişti. Yeni gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Koca, halka da uyarıda bulundu. Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı;

BİR İL DAHA 'MAVİ' OLDU

*Mavi Çankırı: “Her 4 kişiden 3’ümüz 2. doz aşımızı yaptırdık!” İkinci doz aşı oranı %75’in altında olan bütün iller harekete geçmeli. Yüksek aşı oranıyla ortak hedef, toplum bağışıklığı!

*Adıyaman’dan beklenen gelişme! İkinci doz aşı oranında %65’in üzerine çıktık. Hazır Sarıya geçmişken, oranı hızla yükseltelim.

HALKA UYARIDA BULUNDU

*Endişe etmeyin. Aşı oranımız yükseliyor, Maviye geçen illerimiz artıyor. Tam doz aşı, yakalanmanız durumunda, hastalığı hafif geçirmenizi sağlıyor.

*Endişe edin. Maske kullananlar azaldı, sosyal mesafeye hassasiyet zayıf. Aşıları henüz eksik olan çok sayıda insan var.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 80.6 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı, Kırklareli, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 49.8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Siirt, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

AŞILAMADA SON DURUM

Güncel verilere göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 88.09, ikinci doz ortalaması yüzde 75.36, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 113 milyon 183 bin 300 oldu.

Resim

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Koca'dan çarpıcı kısıtlama açıklaması" desc="Türkiye'de günlük vaka sayıları 30 binin üzerinde seyrediliyor. Yeni yasakların gündeme gelip gelmeyeceği tartışılırken Bilim Kurulu bugün kritik bir toplantı daha gerçekleştirdi. Artan vaka sayıları, yüz yüze eğitim ve yerli corona aşısının da ele alındığı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'şu an aktif vakalarımızın yaklaşık %40’ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır' dedi. Bakan Koca, artan vakalar sonrası 'kısıtlama olacak mı?' sorusuna da cevap verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/13/iecrop/koca-sozcu2_16_9_1634134659.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bilim-kurulu-sonrasi-saglik-bakani-kocadan-carpici-aciklamalar-2-6704831/"]

[old_news_related_template title="Güncel corona verileri açıklandı! İşte vaka ve vefatta son durum" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 13 Ekim 2021 Çarşamba gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 236 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, '31.248 kişinin Covid-19 testi pozitif. Bu sayı büyük olasılıkla önümüzdeki günlerde vefat sayılarına yansıyacak. Bazı kişiler hastalığı ağır geçirecek, yoğun bakıma ihtiyaç duyacak. Tam doz aşının bunları büyük oranda önlediğini biliyoruz. Tedbirlerin sonuç verdiğine tanığız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/13/iecrop/abd-corona-iha_16_9_1634134107.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/guncel-corona-verileri-aciklandi-iste-vaka-ve-vefatta-son-durum-6704792/"]