Singapur Ulusal Üniversitesi uzmanları, demans üzerine kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. 40 yaşındaki 17 bin kişinin yer aldığı çalışmada, katılımcıların beslenme şekli ve beyin fonksiyonları uzun dönemli olarak takip edildi.

Sonuçları 'Age and Ageing' dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, 40'lı yaşlardan itibaren dengeli bir diyet ve kuruyemiş tüketmek, beyin fonksiyonlarının sağlıklı kalmasını sağlayarak ilerleyen yaşlarda demans riskini önemli ölçüde azaltıyor.

BESİN DEĞERİ YÜKSEK

Besin değeri oldukça yüksek olan kuruyemişlerin, beyinde iltihaplanma ihtimalini azalttığı ve organın zengin kan dolaşımına erişmesine sağladığı belirtildi.

Katılımcılara belirli aralıklarla uygulanan testler sonucunda, orta yaşlarda haftada iki veya daha fazla kuruyemiş tüketen kişilerin beyindeki bilişsel fonksiyonlarının, ayda bir kez tüketenlere oranla yüzde 21 daha az zarar gördüğü ortaya kondu. Haftada bir kez kuruyemiş yiyenlerde ise bu oran yüzde 19 olarak açıklandı.

[old_news_related_template title="Futbol demans hastalığını tetikliyor mu?" desc="İngiltere Futbol Federasyonu (FA) ve Profesyonel Futbolcular Derneği (PFA) tarafından finanse edilen, bir araştırmanın ilk bulguları futbolcuların sağlığıyla ilgili ciddi tehlike olduğunu ortaya koydu. The Times’a konuşan Dr. Stewart, “Futbolcular, 3.5 kat daha fazla beyin hastalığı, 5 kat daha fazla Alzheimer, 4 kat daha fazla Motor Nöron Hastalığı riskiyle karşı karşıya…” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/04/iecrop/futbol-shutter_16_9_1604477845.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/futbol-demans-hastaligini-tetikliyor-mu-6110992/"]