Barcelona'daki Klinik Hastanesi'nde yapılan yeni bir araştırma, her gün yarım bardak ceviz tüketmenin kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını ortaya çıkarırken, kolestrol seviyesini de yüzde 8,5 oranında düşürdüğünü ortaya koydu.

İspanya'nın köklü hastanelerinden Hospital Clínic de Barcelona'da yetişkin bireyler üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre; her gün yarım bardaki ceviz tüketen kişilerin 'kötü kolesterol' olarak adlandırılan LDL seviyelerinde yüzde 8,5 oranında düşüş gözlemlendi.

Uzmanlar, yüksek LDL seviyelerinin kalp hastalığı ve felç riskini tetiklediğini bildirdi.

Araştırma sonuçları, düzenli ceviz tüketiminin kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğünü ortaya çıkardı.

ANTİOKSİDAN BAKIMINDAN ZENGİN

Amerikan Kalp Derneği'ne göre ceviz, bünyesinde, yağlı balıklarda bulunan kalp sağlığına iyi gelen yağ olan omega 3 yağ asitleri barındırıyor.

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, düzenli ceviz tüketildiğinde, bağışıklık sisteminin güçlendiğini ortaya çıkarırken, uyku düzeni için de önemini ortaya çıkarmıştı. Öte yandan, ceviz, antioksidan bakımından zengin yapısıyla da biliniyor.

[old_news_related_template title="Kalp hastalığı, kanser ve şimdi de depresyon... Kahvenin yararları artıyor" desc="Yapılan son araştırmalara göre kahve tüketiminin; Parkinson hastalığı, kalp hastalığı, Tip 2 diyabet, safra taşı, depresyon, intihar, siroz, karaciğer kanseri, melanom ve prostat kanseri dahil olmak üzere her türlü rahatsızlık riskinin azalmasıyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/15/iecrop/kahvenin_yararlari-3-shutterstock_16_9_1623759151.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/kalp-hastaligi-kanser-ve-simdi-de-depresyon-kahvenin-yararlari-artiyor-6488060/"]

[old_news_related_template title="Hindistan cevizi yağında bilinmeyen tehlike" desc="Uzman Diyetisyen Eda Balcı, Hindistan cevizi yağının kilo vermek ya da kalp-damar hastalıklarının tedavisi için son zamanlarda sıkça önerildiğini hatırlatarak, ''Olumlu etkilerinin olduğuna dair söylentiler henüz bilimsel olarak kanıtlanmadı. Ayrıca yapılan araştırmalarda, fazla tüketiminin kolesterole neden olduğu, kalp-damar hastalıklarına yol açtığı görülmektedir'' diyerek kritik uyarılarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/08/iecrop/hindistan-cevizi-iha1_17788182_16_9_1620491617.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/hindistan-cevizi-yaginda-bilinmeyen-tehlike-6420985/"]