Geçen hafta İngiltere'de, uluslararası genişleme nedeniyle Lambda varyantını (C.37) 'incelenen varyantlar' (VUI) listesine ekledi. DSÖ, Lambda varyantının spike proteininde, aktarılabilirliği üzerinde etkisi olabilecek birden fazla mutasyona sahip olduğunu, ancak mutasyonları tam olarak anlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Lambda varyantı, B.1.1.1 soyu içinde yer alır. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Lambda varyantı, Peru'da Nisan ayından bu yana tespit edilen vakaların %81'i ile ilgilidir.

Türkiye'de Lambda varyantı görüldü mü?


İngiltere'deki birçok mutasyon Türkiye'de gözlemlenirken Sağlık Bakanlığından bu varyant hakkında bir açıklama gelmedi. Lambda varyantının Türkiye'de görülüp görülmediğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

[old_news_related_template title="Corona virüsünde Lambda varyantı endişesi: Daha hızlı bulaşıyor ve çözmek daha zor" desc="Dünya çapında 4 milyona yakın insanın ölümüne sebep olan corona virüsü mutasyona uğrayarak korku salmaya devam ediyor... Delta varyantıyla mücadele eden bilim insanları ilk olarak Peru'da tespit edilen ve onlarca ülkeye yayılan Lambda varyantını çözmeye çalışıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/02/iecrop/hastane-reuters_16_9_1625207972.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-virusunde-lambda-varyanti-endisesi-6517239/"]