Covid-19 vaka sayısı geçtiğimiz aylarda 2 bin 500 civarında olan Manisa’da son kısıtlamalar sayesinde ciddi oranda düşüş yaşandı. Vakalardaki düşüş HES uygulamasındaki risk haritasına da yansıyarak, 1 ay öncesine kırmızı olan bölgeler yeşile döndü.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 250’YE KADAR GERİLEDİ



Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran yaptığı açıklamada, Covid-19 tedbirleri kapsamındaki son alınan kısıtlamaların vaka sayısında önemli ölçüde düşüş yaşanmasına sebep olduğunu söyledi.

Tabip Odası Başkanı Duran, kısıtlamalardan önce Manisa’daki vaka sayısının 3 binlere kadar dayandığına dikkat çekerek, “Tabip odaları olarak belirli kısıtlamaların gelmelerini daha önceden de söylüyorduk. Geçtiğimiz aylarda illerde sayıları açıkladığımız için neredeyse terörist olarak ilan edildik. Kısıtlamaların geri gelmesini söylediğimizde hep eleştirildik. Ancak şimdi gördük ki kısıtlamaların Covid-19 ile mücadelede ne kadar önemli olduğunu gördük. Manisa bazında baktığımızda geçtiğimiz ay günlük vaka sayısı 2 bin 500 civarlarındayken, kısıtlamalardan sonra aldığımız son veride günlük 250’ye kadar gerilediğini gördük. Bu çok ciddi bir düşüş. Hafta sonlarında tam gün, hafta için ise 21.00’den sonra getirilen sokağa çıkma yasağının büyük etkisi oldu. Belli mekanların kapatılması ve birçok organizasyonun yasaklanması da vaka sayılarında düşüşe önemli bir etken” ifadelerini kullandı.