Corona virüsü salgınına karşı ağızdan alınan ve hastalığı hafif geçirenlerin kullanabilmesi için geliştirilen Covid-19 ilacının üreticisi Merck & Co, ABD'nin resmi makamlarına başvuruda bulundu.

Yetkililer, Ridgeback Biotherapeutics ile Merck & Co'nun geliştirdiği ilaca acil kullanım onayı verilmesi için başvurdu.

Eğer acil kullanım onayı verilirse, bu ilaç Covid-19'a karşı onay alan ilk ağızdan alınan ilaç olacak. Geçen hafta yayınlanan verilerde molnupiravir isimli ilacın Covid-19'a yakalananların ölüm ve hastaneye yatış risklerini yarı yarıya azalttığı açıklanmıştı.

[old_news_related_template title="Dünya Merck'in geliştirdiği Covid-19 ilacını almak için yarışa başladı: Türkiye de alacak mı?" desc="Dünya çapında 4.8 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsüne karşı geliştirilen ve ölüm oranını azalttığı belirtilen Merck & Co'nun geliştirdiği Covid-19 ilacına sahip olmak için birçok ülke yarışa başladı. Bazı ülkeler toplu alım yaparken, bazıları da konuyu sağlık uzmanlarıyla görüşme yoluna gitti. Türkiye'nin bu konuda nasıl bir hamle yapacağı ise merak konusu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/06/iecrop/merck-reuters-1_16_9_1633520647.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/dunya-merckin-gelistirdigi-covid-19-ilacini-almak-icin-yarisa-basladi-turkiye-de-alacak-mi-6690591/"]