Aşılama çalışmaları program dahilinde tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık çalışanlarıyla başlayan birinci doz aşılamanın 90 yaş ve üstü ile akabinde 85 yaş ve üstü olarak sürdürüldü. Şimdi de 65 yaş ve üstü aşılama çalışmaları program dahilinde başladı.

NE ZAMAN AŞI OLACAĞIM?

Corana virüsü için aşı sıranızın gelip-gelmediğini e-Nabız üzerinden öğrenebilirsiniz. e-nabız sayfası üzerinde “KEŞFET” bölümünde yer alan “AŞI TAKVİMİ” içerisinde yer alan “COVİD-19 AŞISI” kısmına tıklayınız. Eğer aşı için hakkınız bulunuyorsa MHRS sistemi üzerinde randevu alabilirsiniz.

Eğer “COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız.” yazısı yer alıyorsa ise sıranız henüz gelmemiştir.

MHRS RANDEVU ALMA

Corona aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvuru yapılabilecek.

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

[old_news_related_template title="Aşı dolandırıcılığına dikkat" desc="Bursa İnegöl ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, ilçede kapı kapı dolaşarak vatandaşları aşı dolandırıcılığına karşı uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/11/iecrop/dolan-iha_16_9_1613065215.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/asi-dolandiriciligina-dikkat-6255099/"]

 

[old_news_related_template title="Bakan Koca duyurdu: 65 yaş üzeri vatandaşlara aşı yapılmaya başlanıyor" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarın sabahtan itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlara aşı yapılmaya başlanacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/11/iecrop/koca-dha-1_16_9_1613060488.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakan-koca-duyurdu-65-yas-uzeri-vatandaslara-asi-yapilmaya-baslaniyor-6254981/"]