TEKNOFEST için TÜBİTAK’ın onur konuğu olarak Türkiye’ye gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu ile buluştu. Toplantıda platform bünyesinde faaliyet gösteren hocalardan İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Gül, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Akbulut ve Dr. Mehmet Altay Ünal, Bilkent Üniversite’nden Prof. Dr. İhsan Gürsel, ODTÜ’den Prof. Dr. Mayda Gürsel de hazır bulundu.

“Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Sancar, “Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz” sorusu üzerine, “Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmiş gerçekten çok beğendim” dedi.

"AŞI KARŞITI OLMAK MANTIKLI DEĞİL"

Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığı sorusuna ilişkin “Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Yani mantıklı değil. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil” ifadelerine yer verdi.

Sancar, görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydederek “Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum. Ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok” dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Hamilelikte delta varyantına yakalanan anne: Şu anki aklım olsaydı kesinlikle aşı olurdum" desc="Kocaeli'de, hamileliği sırasında corona virüsü aşısı olmayan Merve Pala (29), delta varyantına yakalandı. Merve Pala, 'Mecburen erken doğum yapmak zorunda kaldım. Şu anki aklım olsaydı kesinlikle aşı olurdum. Belki de bu durumda olmazdım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/25/iecrop/kocaeli-dha-2_16_9_1632596456.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/hamilelikte-delta-varyantina-yakalanan-anne-su-anki-aklim-olsaydi-kesinlikle-asi-olurdum-6670662/"]