Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacak.

AŞI UYGULANACAK GRUP SIRALAMASI

Sağlık Bakanlığı aşı olacak grupların detaylarını covid19asi.saglik.gov.tr sayfasında şablon olarak paylaştı;





AŞILAR AİLE HEKİMLİĞİNDE YAPILACAK

Aşı, Aile Sağlığı Merkezinde yapılacağı zaman, kişinin kayıtlı bulunduğu aile hekimliği biriminde uygulanacak. Kişinin çeşitli nedenlerle bağlı bulunduğu aile hekimine ulaşamadığı durumda ise en yakın aile hekimliği biriminden veya hastanede aşı uygulamaları için hali hazırda hizmet vermekte olan erişkin aşılama kliniklerinden/birimlerinden randevu alması durumunda aşılanması sağlanacak.

Aşı sonrası istenmeyen etkiler elektronik ortamda kayıt altına alınacak ve titizlikle izlenerek değerlendirilecek. Bakanlığımız tarafından temin edilen aşılar, aşılama hizmeti sunulan sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanacaktır.

[old_news_related_template title="MHRS'de kimler corona virüs aşısı başvurusu yapabilir?" desc="Sağlık çalışanları ve 65 yaş üstünden başlanarak uygulanacak olan corona virüs aşısının randevusu MHRS sistemi üzerinden alınmaya başladı. Corona virüs aşıları, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak Covid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/14/iecrop/corona-virus-asisi-shutter_16_9_1610600310.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/mhrsde-kimler-corona-virus-asisi-basvurusu-yapabilir-6210568/"]