Sağlık Bakanlığı, son zamanlarda gündeme gelen, Covid-19 aşısı konusunda gelen veya gelebilecek çağrı veya mesajlar hakkında bir açıklama yaptı.

"ÇAĞRI VE MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN"

Bakanlık tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Sizi arayıp ‘Sağlık Bakanlığından arıyoruz, aşılama konusunda önceliklisiniz, kaydınızı oluşturalım’ diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere; adınızı ve adresinizi vermeyin veya telefonunuza gelebilecek ‘Aşı Randevu Oluşturma’ konulu mesajlara cevap vermeyin. Covid-19 aşı uygulaması konusunda gelebilecek çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz. Bu kişilerin amaçlarının dolandırıcılık olduğunu unutmayınız! Covid-19 aşı uygulaması ile ilgili güncel ve güvenilir bilgiye T.C. Sağlık Bakanlığı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarını takip ederek veya size en yakın sağlık kuruluşuna danışarak ulaşabilirsiniz.” (İHA)

[old_news_related_template title="Covid-19 aşıları randevu ile yapılacak" desc="Sağlık Bakanlığı, 81 ilin Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği yazıda, aşılama için Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nin (MHRS) kullanılacağını bildirdi. Yazıya göre, Covid-19 aşılaması tüm Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak Covid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/05/iecrop/corona-asi-depo_16_9_1609833533.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/covid-19-asilari-randevu-ile-yapilacak-6198004/"]