Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta çıkarıldığını duyurdu. Kararın, mevcut randevuları da etkilediği belirtilmişti. Bu kapsamda, randevular düşürülmüştü.

Ancak, bugün bu uygulamadan vazgeçildi. Sağlık Bakanlığı, BioNTech aşısında alınan ikinci doz randevuların korunacağını duyurdu. Yeni randevular ise 6-8 hafta arasına verilecek.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

* Koronavirüs Bilim Kurulumuz, aşı programı dahilinde vatandaşlarımıza uygulanmakta olan Covid-19 Biontech aşısında, mevcut tecrübe ve kanıtlara dayanarak birinci doz ile ikinci doz arasındaki sürenin 6 ila 8 haftaya uzatılmasının uygun olduğu yönünde karar almıştır.

* İkinci doz için randevu almış kişiler, randevu gününde aşı olabilecekleri gibi, randevularını yeni karar doğrultusunda güncelleyebileceklerdir. Yeni randevu alacaklar için bu süre dikkate alınacaktır.

[old_news_related_template title="Bakan Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu sonrası kritik açıklamalar! Biontech aşısıyla ilgili yeni karar alındı" desc="Tam kapanma kararının ardından Bilim Kurulu bugün kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Corona virüsü vakalarının ele alındığı toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'İstanbul'da 5 kişide Hindistan varyantı görüldü ve bu vatandaşlarımız karantina altına alındı' dedi. Öte yandan Biontech'te ikinci doz aşı randevuları ertelendi. Bakan Koca, 'İki doz arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/28/iecrop/koca-sozcu2_16_9_1619630129.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakan-fahrettin-kocadan-bilim-kurulu-sonrasi-kritik-aciklamalar-6401258/"]