4 Ocak'ta ilk doz corona virüsü aşısı uygulanan sağlık çalışanlarına bugün ikinci doz yapılıyor. 13 Ocak'ta Bilim Kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılanmıştı.

14 Ocak'ta ise sağlık çalışanları için aşılama başladı. Aşı uygulamasında iki doz arası 28 gün sürüyor. Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişiye corona virüsü aşısı yapıldı. Bugün ise 2. doz aşılama sağlık çalışanları üzerinde yapılmaya başlandı.

Sancaktepe Şehit Profesör İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde de sabah 08.30 sıralarında başlayan aşılama gün boyunca devam edecek.

2 bin 500 sağlık çalışanının aşılandığı Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, ikinci doz uygulamalarına da ilgi yüksekti.

Sabah erken saatlerde başlanan aşılamalar sırasında sağlık çalışanları özel hazırlanmış aşı odalarında aşılarını yaptırdı.

Türkiye'nin en büyük pandemi merkezi olarak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çekmeköy Devlet Hastanesi ve Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde sağlık personeli aşılamalarının birkaç gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

"YAN ETKİ YOK, AŞILANANLARDA KOVİDE YAKALANAN OLMADI"

Başhekim Doç. Dr. Nurettin Yiyit, "Bugün itibariyle ilk dozunu yaptırmış 2 milyon 200 bine yakın sağlık çalışanının ikinci doz aşılamalarına başladıklarını söyleyerek. Biz kendi hastanemizde 2 bin 500ün üzerinde sağlık çalışanı aşılamıştık 2-3 gün içerisinde. Bugün de onların tekrar başvurması ile ikinci dozlarını yapıyoruz. Sevindirici olan, bir ay geçmesine rağmen ciddi bir yan etki yaşayan arkadaşımız olmadı. Ama daha da önemlisi ilk dozdan sonra Kovide yakalanan sağlık çalışanımızın olmaması" dedi.

[old_news_related_template title="Bakan Koca: Toplam 500 binden fazla sağlık çalışanı aşı oldu" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 500 binden fazla sağlık çalışanının corona virüsü aşısı olduğunu duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/15/iecrop/saglik-calisani-depo_16_9_1610712060.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bakan-koca-toplam-500-binden-fazla-saglik-calisani-asi-oldu-6212611/"]