Ordu Ünye'de iki yıl önceye kadar sağlıklı yaşam sürdüren Muhammet Dikici'nin hayatı, göbeğinde çıkan sivilce sonucu tamamen değişti.

Çalışmak için Japonya'ya giden Dikici, göbeğinde çıkan sivilceyi sıktı. Yara oluşan bölgedeki enfeksiyon, kan yoluyla sinir sistemine zarar verdi. Hareketleri kısıtlanan ve yürüme zorluğu çeken Dikici, hastaneye gitti.



Hastanede yapılan kontrolde Dikici'nin, enfeksiyona bağlı omurilik felci geçirdiği tespit edildi. Ameliyata alınan Dikici, tüm müdahalelere rağmen felç kaldı.

Tedavisinin ardından Türkiye'ye gelen Dikici, iki yıldır tekerlekli sandalyeyle yaşıyor.

"HAYATIMIN GERİ KALANINI BÖYLE GEÇİRECEĞİM"

Muhammet Dikici, göbeğindeki sivilceyi sıktıktan üç gün sonra sağlığının alt üst olduğunu anlattı:

* Şu anda omurilik felciyim. Büyük ihtimalle hayatımın geri kalanını bu şekilde geçireceğim. Vücudumda çıkan sivilceyi patlattıktan üç gün içinde bu olay başıma geldi. Üç gün sonra his kaybı yaşayarak felç oldum.

* Sağlıklıyken engellilerin yaşadıkları sorunları görmüyorduk ama engelli olduktan sonra insanlar bana çok tuhaf gelmeye başladı. Kaldırımda engelli rampalarının önüne araç bırakanlar, kaldırımlara araç bırakanlar, biz engellilerin hayatını zorlaştırıyor. Bu nedenle insanlar buna dikkat etmeli.



"HER BİREY ENGELLİ ADAYI"

Dikici, engellilerin en çok karşılaştığı sorunun, engelli rampalarıyla yol arasında kot farkının bulunması olduğunu söyledi:

* Bir defasında ineceğimi düşündüğüm rampadan kot farkı nedeniyle düştüm. Zaman zaman böyle kazalar başımıza geliyor. Alışveriş yapacağımız dükkanların önlerinde engelli rampaları olması, belediyelerin engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atması, vatandaşların araçlarını bize engel olacak şekilde bırakmamalarını istiyorum. Unutmayalım ki her birey bir engelli adayıdır. Lütfen engelimize engel olmayın. (DHA)


[old_news_related_template title="Aşı olmayan genç imam coronaya yenik düştü" desc="Isparta'nın Aksu ilçesinde İmam hatiplik yapan Muhammet Hamza Çelenk Korona virüse yenik düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/imam_16_9_1638515312.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/asi-olmayan-genc-imam-coronaya-yenik-dustu-6805161/"]

[old_news_related_template title="Covid-19 hatırlatma dozu ile ilgili çarpıcı araştırma: Artırıyor" desc="Corona virüsü salgınına karşı geliştirilen Covid-19 aşıları ile ilgili dikkat çekici bir araştırma İngiltere'den geldi. Uzmanlar, Omicron varyantıyla ilgili de açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/havana-reuters_16_9_1638506964.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/covid-19-hatirlatma-dozu-ile-ilgili-carpici-arastirma-artiriyor-6804939/"]

[old_news_related_template title="Haluk Levent'ten Fahrettin Koca'ya sitem" desc="Sanatçı Haluk Levent, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı tüm çiftlere ve yeni doğan bebeklere SMA taramasının zorunlu olması kararını çok doğru bulduğunu söyledi. SMA hastalığının tedavisinde kullanılan Zolgensma ilacı hakkında bir açıklama gelmemesine ise sitem eden Levent, 'Ne yapacağız şimdi?' diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/haluklevent.fahrettinkoca_16_9_1638510687.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/haluk-leventten-fahrettin-kocaya-sitem/"]