İspanya'da 27 Mart Cumartesi günü Covid-19 salgını döneminde ilk kez sosyal mesafe kuralının olmadığı ve 5 bin kişinin katıldığı bir konser düzenlenmişti. Araştırmacılar, geçtiğimiz ay Barcelona'da gerçekleştirilen maskeli ancak sosyal mesafesiz konser denemesinin ardından konsere katılan 5 bin kişiden yalnızca 6’sının testinin pozitif çıktığını, diğer katılımcılarda ise "enfeksiyon belirtisi" görülmediğini açıkladı.

Araştırmacılar ayrıca, test sonucu pozitif çıkan 6 kişiden 4’ünün konserde değil, başka bir yerde enfekte olduğu sonucuna vardı.

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Josep Maria Llibre düzenlediği basın toplantısında, katılımcılara konserden 2 hafta sonra yapılan Covid-19 testlerinin negatif çıktığını belirterek, "Konser sırasında bulaşma olduğunu gösteren hiçbir işaret yok" dedi.

YÜKSEK ATEŞİ OLANLAR ALINMAMIŞTI

İspanya’nın en turistik kentlerinden olan Barcelona'daki Sant Jordi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen konsere 5 bin kişi katılmıştı. Covid-19 testi pozitif olanlar ve ateşi yüksek kişiler konsere alınmamış, konsere gelen herkese saat 09.00-16.00 arasında hızlı Covid-19 testi yapılmıştı.

Ayrıca konserde, FFP2 tipi maske takma ve dezenfektan kullanma zorunluluğu getirilmişti. Barcelona Belediyesi ve Katalonya Özerk Yönetimi, kültür-sanat etkinliklerine devam edilmesi gerektiğini savunmuş, bu tip etkinliklere destek verdiklerini açıklamıştı.
[old_news_related_template title="Yeni Zelanda normale döndü: 50.000 kişi konser izledi" desc="Corona virüsü salgınına karşı sıkı önlemler alan ve sınırlarını kapatan Yeni Zelanda'da normalleşme devam ediyor... Avustralya ile seyahat balonu geliştiren ülkede dün Six60 isimli müzik grubunun konseri düzenlendi. Konseri Eden Park'taki 50.000 kişi izledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/25/iecrop/covid-twitter_16_9_1619327271.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yeni-zelanda-normale-dondu-50-000-kisi-konser-izledi-6394873/"]