Genel olarak hekimlerin, özel olarak ise asistan hekimlerin çalışma koşullarının hukuka uygun şekilde düzenlenmediğinin belirtildiği yazıda, mevzuatın bir sınırlama getirmemesinin keyfiliğe varan uygulamalara yol açtığına dikkat çekildi.

Uzun çalışma sürelerinin hem hekim hem de sağlık hizmeti alanlar için olumsuz etkiler yaratacağının vurgulandığı yazıda, “Tıpta uzmanlık öğrencilerinin çalışma şartlarına yönelik sorunlara dair düzenlemelere etkili düzenlemelere yer verilmemesi, ne yazık ki bir meslektaşımızın kaybı ile sonuçlanmıştır” denildi.

"HIZLA DÜZENLEME YAPILMALI"

TTB yazısında devamla şu ifadeler kullanıldı:

* Bu vahim olayın ardından bir kez daha asistan hekimlerin çalışma koşullarına yönelik bakanlığınızın bir planlaması olup olmadığı konusunda tarafımıza bilgi verilmesini talep eder, bu konuda Türk Tabipleri Birliği’nin görüşleri de alınmak suretiyle hızla düzenlemeler yapılarak hekimlerin çalışma ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini hatırlatırız.

[old_news_related_template title="Doktorun nöbet sonrası ölümüyle ilgili hastaneden açıklama: Sağlık çalışanlarının yükü daha da katlandı" desc="Asistan doktor Rümeysa Berin Şen'in nöbet sonrası kaza yaparak yaşamını yitirmesinin ardından, maruz kaldığı iş yükü iddialarına ilişkin Ankara Şehir Hastanesi'nden açıklama yapıldı. Hastanenin açıklamasında, 'Dr. Rümeysa Berin Şen, cuma gecesi normal nöbetini tutmuş ve cumartesi sabah nöbet bitiminde hastaneden ayrılıp evine giderken bu acı olay meydana gelmiştir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/25/iecrop/ankara-sha-1_16_9_1635176716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/doktorun-nobet-sonrasi-olumuyle-ilgili-hastaneden-aciklama-saglik-calisanlarinin-yuku-daha-da-katlandi-6728702/"]

[old_news_related_template title="Hastane çalışanlarına saldırı anı kamerada" desc=" İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde iki güvenlik personeli darp edildi. Acil Servis’e enjeksiyon yaptırmaya gelen hasta N.D. tarafından yapılan saldırının ardından soruşturma başlatıldı. Olayı protesto ederek kınayan kurum yönetimi ve çalışanlar hastanede emniyet personeli görevlendirilmesini istediklerini dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/26/iecrop/e460b010-2056-4919-88c9-bd5471f388ab_16_9_1635257504.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hastane-calisanlarina-saldiri-ani-kamerada-6730640/"]