Alfa Varyantı, Delta Varyantı, Delta Plus Varyantı, Lambda Varyantı, Gamma Varyantı'ndan sonra Hindistan'da görülen Kappa Varyantı, "endişe verici variant" olarak ilan edilmiş durumda. Hindistan'da Uttar Pradesh'te bir hastada koronavirüs varyantı tespit edildi, tüm müdahalelere rağmen hasta kurtarılamadı. Hastanın adı hakkında bilgi verilmezken, hasta 66 yaşındaydı.

Kappa Varyantı belirtileri


Diğer varyantlardan farklı olarak Kappa Variant:

- Çok hızlı şekilde hastada yüksek ateş oluşması
- Nefes almada hastanın zorluk yaşaması

Uluslararası bilim insanlarının bu varyant hakkında yeterli doneye sahip olmadıklarını açıklarken ilerleyen günlerde bu varyant hakkında veriler toplanabileceği açıklandı.
[old_news_related_template title="12 Temmuz corona virüsü tablosu açıklandı! İşte son durum" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 12 Temmuz Pazartesi gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 49 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısında ise düne göre artış yaşandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/12/iecrop/yogun-bakim-depo4_16_9_1626097986.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/12-temmuz-corona-virusu-tablosu-aciklandi-iste-son-durum-6535430/"]