Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı'na canlı bağlantıyla katıldı. Virüse karşı en büyük güç olan aşı meselesinin çıkarlara ve Kâr hırsına kurban edilmemesi gerektiğini açıkça ifade ettiklerini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

- Türkiye olarak halihazırda insan deneylerini yaptığımız yerli aşımızı süreçlerin tamamlanmasını müteakip kimsenin geri bırakılmaması ilkesi ile tüm insanlığın istifadesine sunacağız. Covid-19 hastalığını kurban verdiğimiz tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbimden bizi ve tüm insanlığı bu musibetten biran önce kurtarmasını niyaz ediyorum.

157 ÜLKEYE TIBBİ YARDIM

- Vatandaşlarımıza en ileri sağlık hizmetlerini sunarken dost ve kardeş ülkeleri de asla kaderlerine terk etmedik. 157 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa gönderdiğimiz tıbbi yardımlarla bu zor dönemde dayanışmamızı açıkça ortaya koyduk. G-20 üyesi olarak salgının küresel düzeyde borç krizine dönüşmemesi için en yoksul ülkelere yönelik borç ödemelerinin ertelenmesi girişiminin başlatılmasını ve bilahare süresinin uzatılmasını destekledik. IMF ve Dünya Bankası gibi platformlarda bu amaçla başlatılan çalışmalara katkı sağladık. (İHA)

[old_news_related_template title="Türkiye üzerinden corona virüsü aşısı savaşları" desc="Corona virüsü korkusunu ortadan kaldırmak için kıyasıya bir aşı yarışına başlayan sağlık şirketleri adeta birbirine girdi... Çin, 'Batı, Pfizer aşısından ölümleri gizliyor' derken; Almanya’dan da 'Türkiye’de test edilen Çin aşıları ile ilgili bilimsel veri bile yok' cevabı geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/27/iecrop/coronavirus-reuters_16_9_1611738041.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turkiye-uzerinden-corona-virusu-asisi-savaslari-6230660/"]