ERÜ bünyesindeki Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) tarafından corona virüse karşı geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nca (TÜSEB) desteklenen Covid-19 yerli aşısının Faz-1 çalışması, 44 gönüllü üzerinde yapıldı.

İnaktif aşının Faz-2 çalışması, 10 Şubat'ta 250 gönüllü üzerinde başladı ve 9 Mart'ta tamamlandı. Faz-2 çalışmasında elde edilen sonuçların raporlanması süreci tamamlandı.

Elde edilen raporların sonuçları Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. Raporlanan verilerin sonuçlarının Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanacağı öğrenildi. Ardından ise, Faz-3 aşamasına başlanacağı belirtildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken yerli aşı açıklaması" desc="Türkiye'de corona virüse karşı geliştirilen, Faz-1 ile Faz-2 aşaması tamamlanan yerli aşının Faz-3 aşamasında gönüllülerin bir kısmına plosebo yerine Türkiye’de yaygın kullanımda olan Çin’in Sinovac aşısı kullanılacak. Sağlık Bakanlığı'nın kararını değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni çıkan bir aşının daha çok plasebo ile karşılaştırılması gerektiğini belirterek, 'Faz-3 çalışmasını Sinovac ile yapmak çok doğru değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/17/iecrop/detay-kopya-8_16_9_1621243674.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/ceyhandan-dikkat-ceken-yerli-asi-aciklamasi-6435585/"]