WABetaInfo, Android ve Apple iOS platformlarına gelecek WhatsApp güncellemesiyle birkaç yeni özelliği kullanıma sunacağını bildiriyor. Bu özelliklerin bir kısmı WhatsApp beta programına kayıtlı olan kullanıcıların kullanımına sunulurken, bir kısmı da dışarıya sızan bilgilerde yer alıyor.

Yakında tüm kullanıcılara sunulması beklenen uygulamanın yeni özellikleri şu şekilde:

BİRDEN FAZLA CİHAZDA KULLANABİLME


Son zamanlarda, platform tüm beta kullanıcıları için çoklu cihaz özelliği ekledi. Bu özellik, ana akıllı telefonda bağlantı olmasa bile kullanıcıların platforma birden fazla cihaz üzerinden erişmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, tek bir WhatsApp hesabını dört adet cihaza bağlayabilecekler.


KAYBOLAN MESAJLAR İÇİN SÜRE GÜNCELLEMESİ


WhatsApp, geçen yıl kaybolan mesajlar özelliğini tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların belirli bir süre sonra kaybolan mesajlar göndermesine olanak tanıyor. Beta güncellemesi ile şirket, özellik için 90 gün ve 24 saat seçenekleri ekledi.

SON GÖRÜLME VE PROFİL FOTOĞRAFI GİBİ KİŞİSEL BİLGİLERDE DAHA FAZLA KONTROL


Bu özellik, kullanıcıların WhatsApp'ta son görülme, durum, profil fotoğrafı ve hakkında açıklamasını kimlerin görebileceğini kontrol etmelerini sağlayacak. Uygulama zaten Herkes, Kişilerim ve Hiç Kimse gibi seçenekler sunuyordu, ancak yeni bir seçenek eklemeyi planlıyor. Kullanıcılar, yeni seçenekle beraber bilgi paylaşmak istemedikleri kişileri seçebilecekler.


MESAJLARA TEPKİ BIRAKABİLME


WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger'a benzer şekilde mesajlara tepki vermeyi getirecek. Bu özellikle, kullanıcıların tepki vermek istedikleri mesaja dokunup basılı tutmaları ve ardından parmaklarını uygun emojiye sürüklemeleri yeterli olacak.

SESLİ MESAJLAR GÖNDERİLMEDEN ÖNCE DİNLENEBİLECEK


Yeni özelliklerden biri de kullanıcılara, sesli mesajlarını göndermeden önce dinleme imkânı sunulacak olması. Kullanıcılar sesli mesajı hızlı bir şekilde dinleyebilecek ve kaydedilen sesli mesajı beğenmezlerse silebilecekler.


INSTAGRAM REELS GELEBİLİR


WABetaInfo'ya göre, sohbet platformu Instagram Reels'i de içerebilir. Reels'in WhatsApp uygulamasında özel bir alana sahip olacağı düşünülüyor.

WhatsApp'ı odağına alan web sitesi WABetaInfo'ya göre yenilik ve değişikliklerin çoğu Facebook'un; yeni adıyla Meta'nın tüm sosyal medya platformlarını birleştirme stratejisi ile paralellik taşıyor.


[old_news_related_template title="WhatsApp, 'son görülme' özelliğinde değişikliğe gidiyor" desc="Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son görülme, profil fotoğrafı ve durum güncellemesi hakkında yeni özellikler devreye sokulacağını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/07/iecrop/shutterstock_1009504162_16_9_1631009947.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/whatsapp-son-gorulme-ozelliginde-degisiklige-gidiyor-6635589/"]

[old_news_related_template title="Whatsapp 'düşük kaliteli fotoğraf' sorununu ortadan kaldırıyor!" desc="Dünyada en çok anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, 'düşük kaliteli fotoğraf' sorununu Android 2.21.14.16 beta güncellemesinde ortadan kaldırıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/09/iecrop/whatsapp-dusuk-kaliteli-fotograf-1_16_9_1625837350.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/whatsapp-dusuk-kaliteli-fotograf-sorununu-ortadan-kaldiriyor-6530301/"]

[old_news_related_template title="WhatsApp'tan yeni özellik: Kaybolan mesajlar" desc="WhatsApp, iOS ve Android kullanıcılarına kaybolan fotoğraf ve video mesajları sunmaya çalışıyor. Uygulama, yeni özellik ile kullanıcılara gönderdikleri mesajlar üstünde daha fazla kontrol imkânı sağlamayı hedefliyor. Şirket kısa süre önce iOS ve Android beta test kullanıcılarına yeni özelliğini sundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/11/iecrop/whtasapp-shutterstock_16_9_1625997667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/whatsapptan-yeni-ozellik-kaybolan-mesajlar-6533312/"]