Amazon'un, hizmeti hızlandırmak için sistemi bu şekilde tasarlayarak, dünyanın her yerinden binlerce müşteri hizmetleri çalışanına, herkesin satın alma geçmişine erişebilme izni verildiği söyleniyor.

Yapılan yeni bir araştırma, bazı çalışanların bu ayrıcalıklı durumu, ilgilerini çeken herkesin satın alımlarını incelemek için kullandıklarını tespit etti. Personel, müşteriyle telefonda görüşmediği halde o müşterinin sipariş geçmişine ulaşabiliyor.

Eski bir Amazon çalışanı, meslektaşlarının Marvel Avengers filmlerinde rol alan oyunculardan Kanye West'e kadar pek çok yıldızın satın alma geçmişlerini araştırdığını söyledi. İsmi açıklanmayan çalışan, bir ünlünün satın alma geçmişinde seks oyuncakları olduğunu gördüklerini belirtti.

24 MİLYON MÜŞTERİNİN BİLGİSİ KORUNMASIZ


Eski bir müşteri hizmetleri müdürü, bu tür aramaların Amazon'un kurallarına aykırı olmasına rağmen, herkesin yaptığını söyledi. Amazon'un eski bilgi güvenliği şefi Gary Gagnon, çalıştığı süre içerisinde çalışanların erişim haklarını keyfi ve kötüye kullanmalarını engelleyecek herhangi bir sistem olmadığını da belirtti.

Yayınlanan rapor e-ticaret sitesiyle ilgili ciddi güvenlik sorunlarına da dikkat çekiyor: Rapora göre; 2017'de 24 milyon kadar müşterinin adının ve American Express kart numaralarının iki yıl boyunca bir saldırıya karşı savunmasız olabilecekleri keşfedildi.

Amazon bu iddia için, "Verilerin herhangi bir şekilde dahili sistemimizin dışında açığa çıktığını gösteren hiçbir kanıt yok" dedi.

[old_news_related_template title="Google ve Amazon çalışanları isyan etti: İsrail ordusu ile bağınızı kesin" desc="Google ve Amazon çalışanları, Filistinlilere zarar vermek için kullanılan İsrail ordusu ve hükümet teknolojisini desteklemediklerine dair bir mektup yayınladılar. Çalışanlar Nimbus Projesi olarak adlandırılan projeyi kınadıklarını belirttiler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/13/iecrop/israile_filistin-reuters_16_9_1634106961.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/google-ve-amazon-calisanlari-isyan-etti-israil-ordusu-ile-baginizi-kesin-6703559/"]

[old_news_related_template title="Starbucks ve Amazon, kasiyersiz kahve dükkanı açıyor" desc="Starbucks, hızlı bir şekilde kahve veya atıştırmalık satın almak isteyen meşgul tüketicileri çekmek için perakende devinin kasiyersiz teknolojisini kullandığı bir pick-up kafe açıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/18/iecrop/amazon_starbucks-reuters_16_9_1637241673.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/starbucks-ve-amazon-kasiyersiz-kahve-dukkani-aciyor-6776415/"]

[old_news_related_template title="ABD'de Amazon'a ürün güvenliği davası" desc="ABD'de tüketici güvenliğini sağlayan düzenleyici kurum CPSC, dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon'a platformunda dağıttığı yüz binlerce tehlikeli ürün nedeniyle dava açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/15/iecrop/shutterstock_373709401_16_9_1626354270.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/abdde-amazona-urun-guvenligi-davasi-6540760/"]