Pandemiyle beraber artan e-ticaret, pek çok platform gibi Amazon’un da yoğun bir sürece girmesine neden oldu. Bu yoğunluk nedeniyle çalışanlarının, mesai saatlerini insanlık dışı şartlarda geçirdiklerini ileri sürmeleri ve hatta tuvalete gidemeyip pet şişelere idrarlarını yaptıklarını açıklamaları kamuoyunda şok etkisi yarattı.

Olaya siyasetçilerin de karışmasıyla birlikte kriz daha da büyüdü. Son olarak Demokrat siyasetçi Mark Pocan attığı bir tweet'te şu ifadelere yer verdi: “Çalışanlara saatte 15 dolar ödemek sizi ilerici bir iş yeri yapmaz. Üstelik siz sendikaya karşı bir tutum sergileyip çalışanların pet şişeye idrarlarını yapmaya zorlarken” dedi. Amazon'dan Pocan’a yanıt ise gecikmedi; “Buna gerçekten inanmıyorsun değil mi? Bu doğru olsaydı, kimse bizim için çalışmazdı” diyerek sert bir tavır takındı.



AMAZON’DAN GERİ ADIM

Ancak Amazon bu keskin tweet’i için özür diledi ve sürücülerin pet şişelere idrar bıraktığını kabul etti. Amazon News sitesinde yayınlanan özürde Amazon, tweet’lerinin yanlış olduğunu kabul etti.

Gönderide; yaşananlardan dolayı mutsuz olduklarını ve Pocan’a bir özür borçlu olduklarını kabul eden şirket, sözlerine; büyük bir sürücüsü kitlesi olduğunu ancak bu konuda onlara odaklanmak yerine merkezlere odaklandıklarını, bu birimlerde düzinelerce tuvalet olduğunu ve çalışanların istedikleri zaman tuvalete gitmekte özgür olduklarını ekledi.

Amazon yayınladığı açıklamada; sürücülerin çoğunlukla trafikte ve kırsal yollarda bulunmaları nedeniyle tuvalet bulmakta güçlük çektiklerini ve pandemi sırasında umumi tuvaletlerin kapalı olmasının da sorunu daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Şirket, yayınladığı özürde; bu durumun uzun süredir devam eden, endüstri çapında bir sorun olduğunu ve Amazon'a özgü olmadığını, ancak şirket olarak bunu çözmenin yollarını arayacaklarını da söyledi.

Ayrıca haber sitesi Vox’a göre, Amazon’un bu saldırgan halkla ilişkiler stratejisinin sebebi Jeff Bezos'un yöneticilere, eleştirilere karşı mücadele etmeleri gerektiğini söylemesinin bir sonucu.

[old_news_related_template title="Amazon taarruza geçti: Çalışanlarıyla Twitter'da propaganda şovu yaptılar" desc="Dünyanın en zengin iş insanlarından olan Jeff Bezos'un kurduğu dünyanın en büyük sanal alışveriş platformu Amazon son günlerde ABD'de zor anlar yaşıyor. Şirketin çalışanlarını çok yakından izlediği ve tuvaletlerini pet şişelere yaptırdığına dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından şirketten flaş bir hamle geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/30/iecrop/amazon-reuters1_16_9_1617111366.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/amazon-taaruza-gecti-calisanlariyla-twitterda-propaganda-sovu-yaptilar-6343605/"]

 

[old_news_related_template title="Amazon'da pet şişede idrar skandalı büyüyor: Şirket çalışanları itiraf etti" desc="Corona virüsü sebebiyle evlere kapanılan günlerde büyük bir atılım yaparak dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ve kurucusu Jeff Bezos'u dünyanın en zengin insanlarından biri haline getiren Amazon'da çalışan kuryelerin pet şişelere idrar yapmalarının zorlandığına dair iddialar ayyuka çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/26/iecrop/amazon-shutterstock_16_9_1616758150.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/amazonda-pet-sisede-idrar-skandali-buyuyor-sirket-calisanlari-itiraf-etti-6336559/"]