Corona virüsü salgınının başlamasıyla beraber artan iş yoğunluğu ve çalışanlardan gelen şikayetlerle sık sık gündeme gelen şirket, bu defa çalışanları için sevindirici bir haber verdi.

Şirket, çarşamba günü yaptığı açıklamada; Mayıs ayının ortasından itibaren saat başı ücretlerde 50 sentten 3 dolara kadar artış yapacağını duyurdu.

BU DEFA ARTIŞ, KALICI OLACAK

Salgının başlamasıyla beraber geçen yıl mart ayında, artan talebi karşılamak için çalışan; depo ve teslimat çalışanlarına geçici maaş artış yapan şirket, The Verge’e çarşamba günü duyurduğu artışın kalıcı olduğu bilgisini verdi.

Amazon’dan Darcie Henry konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“500 binden fazla insan, saatte en az 50 sentten 3 dolara kadar bir artış görecek, bu da çalışanların maaşları için 1 milyar doların üzerinde bir yatırım anlamına geliyor.”

Henry, ayrıca saatte en az 15 dolarlık ücretlerle sektör lideriyken bu artışla birlikte şirketin çalışanlarına yaptığı yatırımlara da dikkat çekti.

Darcie Henry şirketin yeni istihdam olanaklarını da vurgulayarak müşteri karşılama, teslimat, paket sırlama gibi departmanlarda çalışacak insanlar aradıklarını da duyurdu.

[old_news_related_template title="Amazon, pet şişede idrar iddiasını kabul etti ve özür diledi" desc="Amazon bir süredir pet şişede idrar skandalı ile uğraşıyor. Son olarak Twitter’dan siyasetçi Mark Pocan’a sert bir tweet atan şirket, geri adım atıp hem Pocan'dan özür diledi hem de iddiaları kabul etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/03/iecrop/amazon_16_9_1617436264.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/amazon-pet-sisede-idrar-iddiasini-kabul-etti-ve-ozur-diledi-6351148/"]

[old_news_related_template title="Amazon taarruza geçti: Çalışanlarıyla Twitter'da propaganda şovu yaptılar" desc="Dünyanın en zengin iş insanlarından olan Jeff Bezos'un kurduğu dünyanın en büyük sanal alışveriş platformu Amazon son günlerde ABD'de zor anlar yaşıyor. Şirketin çalışanlarını çok yakından izlediği ve tuvaletlerini pet şişelere yaptırdığına dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından şirketten flaş bir hamle geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/30/iecrop/amazon-reuters1_16_9_1617111366.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/amazon-taaruza-gecti-calisanlariyla-twitterda-propaganda-sovu-yaptilar-6343605/"]