Amazon, Google tüm çalışanlarının üçte biri veya Facebook'un işgücünün tamamı kadar kişiyi işe almayı öngörüyor.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Jassy, şirketin diğer sektörlerin yanısıra perakende, bulut bilgi işlem ve reklam sektörlerindeki talebe ayak uydurabilmek için daha fazla insan gücüne ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Jassy şirketin hızlı internet ağını geliştirmek için uzaya uydu gönderme girişimi olan Project Kuiper'in de yeni istihdama ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

275 BİN ÇALIŞANI VAR

PwC'nin ABD'de yaptığı ve çalışanların %65'inin iş değiştirmek istediğini söylediği ankete atıfta bulunan Jassy, "Salgın nedeniyle çok fazla pozisyonda değişiklik yapıldı ve daha farklı ve yeni işler yapmak isteyen çok fazla insan var" dedi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Amazon'un şu anda dünyanın farklı yerlerinde teknoloji ve kurumsal alanda çalışan 275,000 çalışanı bulunuyor.

[old_news_related_template title="Amazon fiziksel mağaza açma planları yapıyor" desc="ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Wall Street Journal, dijital alışveriş platformu Amazon'un büyük perakende mağazalar açmayı planladığını aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/amazon-shutterstock_16_9_1629379820.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/amazon-fiziksel-magaza-acma-planlari-yapiyor-6602274/"]