The Record’un haberine göre; bir fidye yazılımı olarak bilinen REvil isimli grup, Apple ürün planlarını Apple tedarikçisi olan Quanta adlı Tayvanlı bir şirketten çaldıklarını söyledi.

REvil, Macbook ve Apple Watch gibi görünen ürün şemalarını yayınlamaya başladı. Grup, şirketi fidyenin karşılanmadığı her güne karşılık daha fazla veri yayınlamakla tehdit etti.

SON ÖDEME TARİHİ 1 MAYIS

The Record'un haberine göre grup yaptığı açıklamada, ekiplerinin gizli çizimleri ve gigabaytlarca kişisel verinin satışı için birkaç büyük marka ile pazarlığa oturduklarını belirtiyor ve sözlerini Apple’a bir öneriyle bitiriyor: “Apple'ın mevcut verileri 1 Mayıs'a kadar geri almasını tavsiye ediyoruz.”

Macbook'ların büyük bir üreticisi olan Quanta, Bloomberg'e yaptığı bir açıklamada güvenlik sistemlerinin ihlal edildiğini doğruladı.

Şirket Bloomberg'e verdiği demeçte şu sözlere yer verdi: “Quanta Computer'ın bilgi güvenliği ekibi, Quanta sunucusuna yapılan az sayıda siber saldırı sonucu BT uzmanlarıyla çalıştı. Gözlemlenen son anormal faaliyetle ilgili olarak güvenlik güçleri ve veri koruma yetkilileriyle iletişim halindeyiz. Şirketin operasyonuna önemli bir etkisi olmadı.”

[old_news_related_template title="Apple’ın lansmanı gerçekleşti: Yeni cihazlar, farklı renk seçenekleri, servisler…" desc="Teknoloji dünyasının merakla beklediği etkinlik nihayet gerçekleşti. iPhone’un yeni rengi, klavyeye gelen TouchID özelliği, tasarımıyla farklı renk seçenekleriyle dikkat çeken iMac’ler, podcast servisi ve AirTag Apple lansmanının öne çıkanları oldu. iPad Pro tabletin fiyatı Türkiye'de 22 bin TL'ye kadar çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/21/iecrop/shutterstock_1077279536_16_9_1618985142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/applein-lansmani-gerceklesti-yeni-cihazlar-farkli-renk-secenekleri-servisler-6386623/"]

[old_news_related_template title="Apple Music, ücrette Spotify'ı ikiye katladı" desc="Apple Music ve Spotify arasındaki sular durulmuyor...  Son olarak Apple, sanatçılara yayın başına ödeyeceği rakamı, Spotify’ın ödediği rakamın iki katına çıkardığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/17/iecrop/shutterstock_530130634_16_9_1618646218.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/apple-music-sanatcilara-yayin-basina-bir-kurus-odeyecegini-acikladi-6378967/"]