ABD'deki Arizona Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, Norveç'te bulunan ve bitkilerin yok olmasını engellemek için inşa edilen Kıyamet Deposu'ndan çok daha kapsamlı ve karmaşık yeni bir koruma yöntemi önerisinde bulundu.

Amerikan medyası, IFL Science'a dayandırdığı haberinde, Ay'da böyle bir yapı inşa edip 6.7 milyon türün spermlerinin taşınması için 250 uçuş gerçekleştirilmesi gerektiğini aktardı.

Önerinin amacının insanlığı yok olmaktan korumak olduğunu aktaran ABD medyası, konunun Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Havacılık ve Uzay Konferansı'nda sunulduğunu ifade etti.

[old_news_related_template title="Uzay araştırmalarının paha biçilmez anları... NASA'nın 50 yıllık arşivi açık artırmada" desc="Christie’s Müzayede Evi, NASA'nın uzay araştırmalarına dair fotoğraflardan oluşan çok nadir bir koleksiyonu açık artırmaya çıkardı. 'Uzayda ilk selfie'den, Armstrong'un Ay'a adım atışına kadar olan 2 bin 400 fotoğraf alıcılarını bekliyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/10/iecrop/christies-nasa-fotograf-3_16_9_1605013614.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/teknoloji/uzay-arastirmalarinin-paha-bicilmez-anlari-nasanin-50-yillik-arsivi-acik-artirmada-6119634/"]