Sosyal iletişim ağı Clubhouse üzerinden düzenlenen bir söyleşi sırasında bugüne kadar hiç Bitcoin almadığını vurgulayan Gates, kendisinin aşı gibi somut ürünler yaratan yatırımları tercih ettiğini söyledi.

Gates, kripto para madenciliğinde aşırı elektrik kullanıldığına işaret ederek "Bitcoin'in transferinde, bugüne kadar bilinen en yüksek düzeyde elektrik harcanıyor. Eğer bu yeşil enerjiyse ve diğer kullanım alanların için fazlaysa o zaman belki sorun olmayabilir" dedi.

Kendisinin, Bitcoin konusunda kuşkucu olarak görülmesine karşın enerji bağlamındaki yaklaşımı konusunda ilişkili görmediğini vurgulayan Gates, bununla binlikte vakfının, 'çok düşük transfer ücreti' olacak şekilde kendi dijital para birimini geliştirmekte olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="Bill Gates'ten Elon Musk'a Bitcoin göndermesi" desc="Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates, Bloomberg'de son dönemin gözde konularından Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. Gates, Elon Musk'ın Bitcoin'e yatırım yapmasıyla ilgili olarak da, 'Eğer Elon'dan daha az paranız varsa dikkatli olun' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/23/iecrop/gates-reuters_16_9_1614071251.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/bill-gatesten-elon-muska-bitcoin-gondermesi-6276667/"]