Son dönemde adı karıştığı skandallar ve dünya çapındaki erişim kriziyle gündemde olan Facebook, çarpıcı bir araştırmanın konusu oldu.

İngiliz araştırmacılar, BBC Panaroma programı için sosyal medyadaki kadın düşmanlığını ele alan bir araştırmaya imza attı. Araştırmacılar, Facebook, Instagram ve Twitter gibi platformlarda sahte bir erkek profili açtı.

Kadın düşmanlığıyla ilgili işaretler barındıran hesabı inceleyen uzmanlar, yalnızca bir hafta içinde Facebook ve sahibi olduğu Instagram'da önerilen sayfaların içeriğini mercek altına aldı. Söz konusu önerileri arasında, şiddet, taciz, tecavüz ve cinsel içerikli paylaşımların yer aldığı sayfalar dikkat çekti.

YÜZDE 97'Sİ AÇIK KALIYOR

Çalışmada, kadın düşmanlığı içere sayfalar şikayet edilmesine rağmen yüzde 97'sinin açık kalmaya devam ettiği belirlendi. Twitter ve Instagram, söz konusu sayfaların yaptığı ihlallere karşı adım attıklarını ancak sayfa kapatmanın tek seçenek olmadığını savundu.

Araştırmada yer alan isimlerden Stratejik Diyalog Enstitüsü'nden sosyal medya uzmanı Chloe Colliver, The Times'a yaptığı açıklamada, "Platformlar öneride bulundukları bu içerikleri seçiyor, bir araya getiriyor ve hedef kitle belirliyor. Eğer bu profil gerçek bir insan olsaydı, iki hafta içinde nefret dolu bir topluluğa ve içeriklere ulaşması çok hızlı gerçekleşecekti" dedi.

[old_news_related_template title="Facebook'tan itiraf gibi geri adım: Daha şeffaf olacağız" desc="Geçmişte şeffaf olduklarını sık sık dile getiren Facebook'un tepe yöneticileri ilk kez çok net bir U-dönüşü yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/11/iecrop/facebook1-reuters_16_9_1633941056.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/facebooktan-itiraf-gibi-geri-adim-daha-seffaf-olacagiz-6699743/"]

[old_news_related_template title="Time dergisinden 11 yıl sonra dikkat çeken Zuckerberg kapağı: Facebook'u sil" desc="Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, şirketi tartışmaların hedefindeyken Time dergisine kapak oldu. Kapakta 'Facebook'u sil' ayrıntısı dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/09/iecrop/mark_zuckerberg-2-reuters_16_9_1626329487_16_9_1633759688.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/time-dergisinden-11-yil-sonra-dikkat-ceken-zuckerberg-kapagi-facebooku-sil-6696337/"]