Gizli deniz robotu, ülke ordusu için keşif görevlerinin yanı sıra arama ve imha görevlerini yürütmeye yardımcı olacak. Pekin merkezli Boya Gongdao Robot Technology tarafından bağımsız olarak geliştirilen insansız cihaz, pazartesi günü 7. Çin Askeri Akıllı Teknoloji Fuarı'nda görücüye çıktı.

Global Times'ın haberine göre; robot köpekbalığının işlevleri arasında arama ve kurtarma, savaş alanı gözetimi, hidrolojik araştırma ve su altı izleme misyonları yer alıyor.

10 YIL ÖNCE TEST EDİLDİ KAMUOYUNA YENİ AÇIKLANDI


Düşük gürültü, uzun dayanıklılık ve yüksek esnekliğe sahip olduğu belirtilen robot köpekbalığının bir operatöre ihtiyaç duymadan yapay zeka kullanarak da çalıştığı belirtildi.

South China Morning Post, insansız hava aracını inşa etme projesinin 1990'larda Halk Kurtuluş Ordusu tarafından finanse edildiğini bildirdi. İlk olarak 10 yıldan uzun bir süre önce Tayvan Boğazı'nda test edilen aracın varlığı daha yeni kamuoyuna açıldı. Denemeler sırasında, sahte bir denizaltının varlığını ve nereden geldiğini tespit edebildiği, ayrıca bir torpido ile isabetli bir şekilde ateş edebildiği söyleniyor.

2010 testini yöneten Profesör Liang Guolong, dronların sonunda sürüler halinde avlanabileceğini umduğunu söyledi.

Bazı analistler, gelişmenin Çin'in kendi kendini yöneten Tayvan'ı işgal etmesinin habercisi olabileceğinden endişelenirken bir yandan da bu teknoloji ile ABD'ye ve müttefiklerine, ada ulusunu savunmak için adım atarlarsa neyle karşı karşıya kalabilecekleri konusunda güçlü bir sinyal de göndereceğini belirtiyorlar.

Köpekbalığı, Çin'in gelecekteki savaşlarda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken karada, denizde ve havada kullanılmak üzere fuarda sergilenen en son askeri akıllı teknolojilerinden sadece biri.

[old_news_related_template title="Boston Dynamics'in robot köpeğine rakip çıktı: Go1" desc="Boston Dynamics'in dört ayaklı robotundan sonra Çinli Unitree Robotics de son robotunu ortaya çıkardı. Go1 ismini verdiği yeni robotunu bir demo video ile tanıtan teknoloji şirketi; robotun koşan birini takip etmek, bir şişe su taşımak gibi görevleri yerine getirebildiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/10/iecrop/unitree_16_9_1623330985.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/boston-dynamicsin-robot-kopegine-rakip-cikti-go1-6479303/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanları, insanların yüz ifadelerini taklit eden robot geliştirdi" desc="Columbia Üniversitesi'nden araştırmacılar, insanların yüz ifadelerini okuyup yansıtan bir robot geliştirdi. Bu gelişmeyle beraber, ileride insanlarla aynı çalışma ortamında daha sık yer alacak robot teknolojisinin çok daha yararlı olacağı düşünülüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/02/iecrop/eva_16_9_1622632143.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/bilim-insanlari-insanlarin-yuz-ifadelerini-taklit-eden-robot-gelistirdi-6464859/"]

[old_news_related_template title="Yapay zekâ ile binlerce galaksiyi saniyeler içinde sınıflandırıyorlar" desc="Manuel olarak yapılması halinde aylarca süren galaksileri sınıflandırma işlemi artık saniyelere düştü. Araştırma ekibi, evrenin doğasını anlamaya çalışırken bu gelişmenin yardımcı olacağına inanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/09/iecrop/galaksiler-shutterstock_16_9_1625824575.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/yapay-zeka-ile-binlerce-galaksiyi-saniyeler-icinde-siniflandiriyorlar-6529868/"]