ABD ve Avrupalı yetkililer "darknet" adı verilen internetin en karanlık ve takip edilmesi güç bölümlerinde silah ve uyuşturucu ticareti yapanlara baskın düzenledi.

Hollanda medyasında yer alan haberlerde Europol'ün desteğiyle gerçekleşen eşzamanlı operasyonlarda en az 150 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. KRO-NRCV, baskında 26.7 milyon euro değerinde kripto para ve nakit ele geçirildiğini aktarırken 234 kilogram uyuşturucunun da bulunduğu belirtildi.

Europol'de operasyonlardan sorumlu yönetici direktör yardımcısı olarak görev yapan Jean-Philippe Lecouffe, "Bu operasyon bize, bir yerde saklandığını sanan suçlulara bile erişebildiğimizi gösteriyor" dedi.

Gözaltına alınan arasında 65 ABD, 47 Almanya, 24 İngiltere vatandaşı olduğu açıklanırken Hollanda, Fransa, İsviçre ve Bulgaristan'dan da suçluların yakalandığı belirtildi.

Normal arama motorları ve platformlardan çok daha derinde olan ve erişilmesi güç olan Darnket'teki e-ticaret sitelerinde kaçak mal, silah, uyuşturucu satışı gerçekleştiriliyor ve yapısı gereği satıcı ve alıcının tespit edilmesinin çok güç olduğu biliniyor.

[old_news_related_template title="Hollanda'da endişe verici araştırma: Çiftlik hayvanlarının kanında mikroplastik çıktı" desc="Hollanda'da yapılan bir araştırma, insan sağlığını tehdit eden mikroplastiklerin çiftlik hayvanlarının kan dolaşımında tespit edildiğini ortaya çıkardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/23/iecrop/ciftlik-reuters_16_9_1634981177.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/hollandada-endise-verici-arastirma-ciftlik-hayvanlarinin-kaninda-mikroplastik-cikti-6724383/"]

[old_news_related_template title="Hollanda'da konut krizi büyüyor: Polisten göstericilere sert müdahale" desc="Hollanda'da artan kira fiyatlarını ve büyüyen konut krizini protesto eden binlerce gösterici sokağa çıktı. Rotterdam'da önceki gün gerçekleşen protesto yürüyüşüne polis çok sert müdahale etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/hollanda-_16_9_1634621192.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/hollandada-konut-krizi-buyuyor-polisten-gostericilere-sert-mudahale-6715218/"]