Sosyal medya platformu Facebook, son dönemde ortaya atılan iddialar ve skandallar ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Bünyesinde Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger'ı da barındıran Facebook'un üst düzey yetkilisi Nick Clegg, pazar akşamı 60 Minutes isimli TV programına katılacak eski bir üst düzey yetkilinin belgelerle yeni iddialar ortaya atacağını duyurdu.

Wall Street Journal gazetesi ile paylaşılan çok sayıda veri ve iç yazışmanın yanı sıra bu kişinin televizyona çıkacağını söyleyen Facebook'un Küresel Politikalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Clegg çalışanlarına bir bilgilendirme açıklaması yaptı.

Clegg, "Bu eski üst düzey çalışan 6 Ocak'ta ABD'de yaşanan Kongre baskınında Facebook'un insanları kutuplaştırdığını söyleyecek. Özellikle ABD'de yaşayanlar olmak üzere birçoğunuz ailenizden ya da arkadaşlarınızdan bu konuyla ilgili sorular alıyorsunuzdur" dedi.

Clegg, modern ABD tarihinin en tartışmalı olaylarından olan Kongre baskını ile ilgili olarak, "Bu olaya karışanlar şiddet yanlısıydı ve siyasiler onları körükledi. Sosyal medyanın kullanıldığı olgun demokrasilerde bir sorun yaşanmıyor. Örneğin Almanya'da geçen hafta seçimler oldu ve şiddet yaşanmadı" dedi.

Bir dönem İngiltere'de başbakan yardımcısı olarak görev alan Clegg, Facebook çok sayıda yanlış ve taraflı içeriği kaldırdığını fakat seçimden sonra bu konuda yeterli adımların atılmadığının da altını çizdi.

Clegg, şirket ile ilgili iddiaları ortaya atan yetkilinin kim olduğunu açıklamazken ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, bu kişinin bu hafta Senato'da ifade vereceğini de aktardı.

[old_news_related_template title="ABD'li senatörlerden Facebook'a suçlama" desc="ABD'de senatörler, Facebook ile ilgili ortaya çıkan iddialara ateş püskürdü. Senato'da yapılan toplantıda, Facebook'un, ürünlerinin çocuklar ve gençler üzerindeki negatif etkileriyle ilgili bilgileri kamuoyundan sakladığı ve gerekli tedbirleri almadığı vurgulandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/01/iecrop/shutterstock_1673871280_16_9_1633080486.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/abdli-senatorlerden-facebooka-suclama-6681105/"]

[old_news_related_template title="Belgeler ifşa oldu: Facebook'un çirkin planı ortaya çıktı" desc="Son dönemde gençlerin ruh sağlığını önemsemediği belgelerle ortaya çıkan ve büyük tepki çeken Facebook'un çocukları ve hatta bebekleri de platforma çekmek için planlar yaptığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/insta-shutterstock_16_9_1632893003.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/belgeler-ifsa-oldu-facebookun-cirkin-plani-ortaya-cikti-6676280/"]

[old_news_related_template title="Tepkilere kayıtsız kalamadılar: Instagram Çocuk projesi rafa kalktı" desc="Son dönemde özellikle gençlerin psikolojisini bozduğuna dair haberlerin ve araştırmaların ortaya çıktığı Facebook'tan dikkat çeken bir hamle geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/27/iecrop/instagram-shutterstock_16_9_1632745909.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/tepkilere-kayitsiz-kalamadilar-instagram-cocuk-projesi-rafa-kalkti-6673154/"]