Sosyal medyanın gençler üzerindeki etkileri tartışılmaya devam ederken platformlar da önlemler almaya başladı. Son olarak Facebook, reklamlarda gençlerin hedeflenmesini sağlayan bilgilerin paylaşımı ile ilgili değişiklikler yaptığını duyurdu.

Değişiklik, reklamverenlerin gençlere ulaşmasını engellemeyecek; yaş, cinsiyet ve konum gibi geniş demografik bilgileri kullanmaya devam edebilecekler ancak güncelleme, üçüncü taraf web siteleri ve uygulamalardan alınan bilgiler de dahil olmak üzere daha ayrıntılı verilerin kullanılmasını önleyecek.

SOSYAL MEDYA DEVİNDEN GENÇLER İÇİN ÖNLEM


Instagram ayrıca platformunda gençleri daha az görünür kılmak için çeşitli değişiklikler de yapıyor. Uygulama, 16 yaşından küçük gençler için yeni hesapları gizli hale getirmeye başlayacak, ancak 13 yaşından küçük gençler isterlerse herkese açık bir hesabı da tercih edebilirler. Instagram, yaptığı testlerde on gençten sekizinin kayıt sırasında özel ayarları kabul ettiğini ve bu değişiklikle beraber daha fazla gencin herkese açık olmayan hesaba sahip olabileceğini belirtti.

Şirket, aynı zamanda yetişkinlerde gençler için risk oluşturabilecek potansiyel olarak şüpheli davranışları tanımlamayı kolaylaştıran yeni bir teknoloji geliştirdiğini de söyledi.

Instagram'a göre, şüpheli olarak işaretlenen yetişkinlerin gençleri takip etmesi veya gönderilerine yorum yapması engellenecek. Bu yetişkinler ayrıca uygulama içi önerilerde gençlerin içeriğini de göremeyecekler. Şirket, şüpheli profillerin nasıl belirlendiğine dair pek fazla ayrıntı paylaşmadı.

Bir blog gönderisinde şirket, hizmeti oluştururken çocuk gelişimi ve çevrimiçi güvenlik uzmanlarıyla çalışmayı planladığını söyledi.

[old_news_related_template title="Facebook, kurgusal evren oluşturmak için hazırlıklara başladı" desc="Facebook, aynı anda birden fazla kişinin yaşayabileceği dijital dünyalar yaratmayı içeren metaverse üzerinde çalışacak bir ekip oluşturacak. Facebook Yöneticisi Andrew Bosworth, bir Facebook gönderisinde metaverse ekibinin Facebook'un sanal gerçeklik grubu Reality Labs'ın bir parçası olacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/27/iecrop/facebook-shutterstock-3_16_9_1627385405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/facebook-kurgusal-evren-olusturmak-icin-hazirliklara-basladi-6559459/"]

[old_news_related_template title="40 başsavcıdan Facebook'a uyarı: Çocuklar için Instagram planını iptal edin" desc="ABD'de görev yapan 40 eyaletin başsavcısı Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'e bir uyarı mektubu gönderdi. Uyarıda, Facebook'un '13 yaşın altındaki çocuklar için Instagram kurma' planı eleştirilerek, 'Bu planı rafa kaldırın' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/facebook-shutterstock_16_9_1620712838.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/40-bassavcidan-facebooka-uyari-cocuklar-icin-instagram-planini-iptal-edin-6424662/"]

[old_news_related_template title="Facebook hakkında şok edici iddialar" desc="Mühendisler kullanıcı verilerini kişisel çıkarları için kullandılar, Yahoo'nun teklifini reddeden Zuckerberg'e yönetim istifa ile yanıt verdi, erkek çalışanlardan cinsiyetçi söylemler... An Ugly Truth: Inside Facebook's Battle for Domination adlı kitap Facebook'ta neler olduğunu, şimdiye kadar basına yansımamış skandalları gün yüzüne çıkarıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/15/iecrop/mark_zuckerberg-2-reuters_16_9_1626329487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/facebook-hakkinda-sok-edici-iddialar-6540024/"]