Önceki gün dünya genelinde yarım milyardan fazla Facebook kullanıcısının kişisel verileri ücretsiz olarak yayınlandı.

Sızan veriler arasında kullanıcıların telefon numaraları, isimleri, doğum tarihleri, biyografileri ve e-posta adresleri yer alıyor.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Facebook hakkında kullanıcı verilerinin sızdırılması nedeniyle re'sen inceleme başlattı.

Yayınlanan verilerin 32 milyonu ABD'deki, 11 milyonu Birleşik Krallık'taki ve 6 milyonu Hindistan'daki kullanıcılara ait. Türkiye'den ise yaklaşık 20 milyon kullanıcının bilgilerinin sızdırıldığı söyleniyor.

Business Insider, bilgilerin bir hacker forumunda ücretsiz olarak mevcut olduğunu ve temel veri becerilerine sahip herkes için geniş çapta erişilebilir olduğunu söyledi. Ayrıca yayın, Facebook kullanıcılarının telefon numaralarını listelenen kimliklerle eşleştirerek yayınlanan verilerin doğruluğunu da teyit etti.

Facebook'un verilerin güvenliği ile ilgili yaşadığı ilk sorun değil. Daha önce de siyasi kampanyalar için kullanıcıların verileri ele geçirilmiş ve Cambridge Analytica’nın ifşasından sonra da teknoloji devi; web sitesinde paylaştığı bir gönderide, verilerin kötüye kullanımı konusunda harekete geçeceğini, gelecekteki olası sorunları önlemek için daha güçlü önlemler alacağını açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Google'ın ardından Facebook da medya baronuyla anlaşma yaptı" desc="Avustralya'da Google'ın ardından Facebook da medya şirketlerine haber içerikleri karşılığında para ödemek üzere anlaşmaya gitti. Kazanan muhafazakar çizgideki medya baronu 90 yaşındaki Rupert Murdoch oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/16/iecrop/murdochickapak_16_9_1615894229.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/googlein-ardindan-facebook-da-medya-baronuyla-anlasma-yapti-6317085/"]

[old_news_related_template title="Facebook'un kurucusu Zuckerberg ışınlanma için tarih verdi" desc="Facebook CEO'su Mark Zuckerberg milyonlarca insanın merak ettiği ışınlanma teklonojisinin hayatımızla buluşacağı tarihi açıklayarak, ' 10 sene içinde toplantılara 'ışınlanarak' gideceksiniz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/11/iecrop/zuckerbeg-shutterstock_16_9_1615456952.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/facebookun-kurucusu-zuckerberg-isinlanma-icin-tarih-verdi-6307874/"]