ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) operasyonuyla, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle geçen ay Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen 4 astronottan biri olan Thomas Pesquet, sosyal medya hesabından boş zamanlarında ne yaptıklarını gösteren bir fotoğraf paylaştı.

Pesquet, "Boş zamanlarımızda ne yapıyoruz? Bazen film izliyoruz. Ekranı ve projektörü kurup, sabit veya süzülür halde rahat bir pozisyon bulup, kendimize içecek hazırlayıp filmin tadını çıkarıyoruz. Evet, film romantik komediydi ancak seçim sırası bende değildi yine de keyif aldım" ifadelerini kullandı.

SPACEX 4 ASTRONOTU GÖNDERDİ

NASA'nın operasyonuyla ikisi ABD'li, diğerleri Fransız ve Japon olmak üzere dört astronot, Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in Falcon 9 roketiyle geçen ay Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmişti. Florida eyaletindeki Cape Canaveral Kennedy Uzay Merkezi'nden Dragon kapsülünde ISS'e giden astronotların, Fransız Thomas Pesquet, Japon Akihiko Hoshide ve ABD'li Shane Kimbrough ile Megan McArthur olduğu belirtilmişti.

[old_news_related_template title="NASA'nın kritik görevine bir Türk bilim insanı da seçildi" desc="NASA'nın 31 Ekim'de fırlatılacağı kızılötesi uzay teleskopu The James Webb Uzay Teleskobu'nda görev almak için seçilen 40 biliminsanı arasında Almanya'yı Türk astrofizikçi Akın Yıldırım temsil edecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/07/iecrop/nasa-dha1_17776671_16_9_1620380797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/nasanin-kritik-gorevine-bir-turk-bilim-insani-da-secildi-6418543/"]

 

[old_news_related_template title="Bilim insanları endişeli: NASA'nın Mars uçuşunda veba paniği" desc="ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın Mars'ta devam eden operasyonu ile ilgili bilim insanları çok ciddi bir endişeleri olduğunu duyurdu. Bilim insanları, 'NASA'nın Dünya'ya getireceği Mars yüzeyinden alınmış kaya parçası büyük bir risk taşıyor' diyerek detayları anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/30/iecrop/nasa-reuters1_16_9_1619766034.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/bilim-insanlari-endiseli-nasanin-mars-ucusunda-veba-panigi-6404407/"]