Öncelikle ABD'de yaşayan kullanıcılara sunulacak özelliğin; sağlık hizmeti sağlayıcılarının, yerel yönetimlerin veya COVID aşılarını dağıtmaya yetkili diğer kuruluşların desteğine dayanacağı belirtildi. Google yayınlayacağı yeni özellikle ayrıca COVID test sonuçlarının saklanmasını da desteklemeyi planlıyor.

Google destek sayfasında paylaşılan bilgilere göre; COVID kart ne zaman aşı olunduğu ve hangi aşının yaptırıldığı hakkında bilgiler de gösterecek.

Google, ana ekranda karta bir kısayol eklemeyi önerip kartın cihaza kaydedilmesini de sağlıyor. Şirket, kullanıcıların sağladıkları bilgileri reklam amaçlı kullanmayacağını belirtse de kartın kaç kez ve hangi günlerde kullanıldığı gibi bazı bilgileri toplayacağını söylüyor.

Yeni sistem ilk olarak Amerika'da kullanıma sunulacak. İlerleyen günlerde diğer ülkelere de kullanıma açılması beklenen dijital kart için hükümetlerin onayı gerekecek. Eğer bir ülke, vatandaşlarının aşı bilgilerini Google’a vermelerini reddederse sistem o ülkede hayata geçemeyecek.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan 'aşı kartı' kararı" desc="Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, 'Dün itibariyle Bulgaristan ile Türkiye Cumhuriyeti arasında karşılıklı iki doz aşıyı yaptırmış olan vatandaşların yani aşı kartı olan vatandaşların karşılıklı COVID-19 testinden muaf olmasına karar verildi. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın kararıyla' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/29/iecrop/asi-shutterstock-1_16_9_1622305528.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakanligi-ve-icisleri-bakanligindan-asi-karti-karari-6458042/"]

[old_news_related_template title="Google yeni özelliğini duyurdu" desc="Google, güvenilir olmayan bilgilerin yayılmasını önlemek için uzun süredir üzerinde çalıştığı sistemi duyurdu. Arama motoru, artık son dakika haberlerinde yer alan bilgilerin şüpheli olabileceği ile ilgili kullanıcılarını uyaracak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/google-11-reuters_16_9_1624776331.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/google-yeni-ozelligini-duyurdu-6508336/"]