Aralık 2019'da ortaya çıkan corona virüsü yaklaşık iki yıldır dünyadaki en büyük kriz olarak görülse de, gezegeni tehdit eden iklim değişikliği ciddiyetini her geçen gün hissettiriyor.

Almanya'da Mercator Araştırma Enstitüsü'nde iklim değişikliği üzerine çalışmalar yürüten Max Callaghan ve ekibi, dünya üzerindeki 100 binden fazla doğa olayını inceledikleri çalışmada, insan kaynaklı iklim değişikliğinin dünya nüfusunun yüzde 85'ini etkilediğini ortaya koydu.

Sonuçları Nature Climate Change'de yayınlanan çalışmada, iklim değişikliğine bağlı olarak gelişen küresel ısınmanın dünya yüzeyinin yüzde 80'ine ulaştığı belirtildi. Uzmanlar, fosil yakıt ve diğer sera gazı emisyonlarının buradaki en büyük etken olduğunu vurguladı.

'DÜNYANIN HER YERİNDE GÖRÜLEBİLİR'

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'a konuşan Max Callaghan, "Elimizde iklim değişikliğinin toplumumuzu ve ekosistemimizi nasıl etkilediğine dair büyük bir kanıt ve belgeler var. İklim değişikliği görülebilir ve dünyanın neredeyse her yanında fark edilebilir hale geldi" dedi.

Yapılan son araştırmalara göre iklim değişikliği bu hızda devam ederse, yüzyılın sonuna kadar yeryüzündeki sıcaklığın ortalama 2.7 derece artması bekleniyor.

[old_news_related_template title="İklim değişikliği insan neslinin tükenmesine neden olabilir mi?" desc="İklim değişikliğinin etkileri, yükselen sıcaklıklar, güçlü kasırgalar, yoğunlaşan seller ve şiddetli bir orman yangını mevsimi ile kendini göstermeye çoktan başladı. Bilim adamları, iklim değişikliğini görmezden gelmenin insanlık için geri dönülmez sonuçlar yaratacağı konusunda uyarıyorlar. Peki bu sonuçlardan biri insan ırkının tükenmesi mi olacak? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/bill-oxford-rdlers3zggq-unsplash_16_9_1631630948.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/iklim-degisikligi-insan-neslinin-tukenmesine-neden-olabilir-mi-6649255/"]