ESA bugün yaptığı açıklamada, "Uzaydayken başka bir amaçla kullanılmak üzere değiştirilebilen sofistike bir telekomünikasyon uydusu fırlatıldı" ifadelerini kullandı.

Eutelsat Quantum adlı ticari uydu, dün Fransız Guyanası'ndan Ariane 5 roketiyle birlikte fırlatıldı. Uydu yörüngede yeniden programlanabilir olduğu için hareket halindeki gemilerdeki, uçaklardaki, kamyonlardaki, TIR'lardaki ve diğer kara taşımacılığındaki yolculara bilgi sağlamak için neredeyse gerçek zamanlı olarak hareket edecek şekilde Dünya'dan yönlendirilecek.

[old_news_related_template title="Rus modülü ateşlendi... ISS konumundan saptı" desc="ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Rusya'nın Uluslararası Hava İstasyonu'na (ISS) gönderdiği modülü Nauka'nın kenetlendikten sonra motorlarının yanlışlıkla ateşlendiğini açıkladı. NASA, ISS'nin bu olay sonucunda 45 derece konumundan saptığını ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/30/iecrop/rusya-iss-iha-1_16_9_1627637186.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/rus-modulu-ateslendi-iss-konumundan-sapti-6564759/"]