Hikayelere bağlantılar eklemek, uzun süredir Instagram'ın yalnızca belirli kullanıcılara sunduğu bir özellik. Şirket hesabıysa, 10 binden fazla takipçisi varsa kullanıcı hikaye paylaşımlarında "yukarı kaydır" özelliğini kullanarak link verebiliyor. Ancak şirket, The Verge'e kullanıcılarının küçük bir kesimine bu özelliği kullanma hakkı verdiği bir test başlattığını söyledi.

Platformun bu özelliği herkese açıp açmayacağı henüz belirsiz. Instagram Ürün Müdürü Vishal Shah The Verge'e yaptığı açıklamada; şimdilik platformun hedefinin, insanların gönderdiği bağlantı türlerini takip etmenin yanı sıra spam ve yanlış bilgileri iletmek için bu özelliği kullanmamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Instagram, bir süredir yeni değişikliklerle kullanıcıların beklentilerine yanıt vermeye çalışıyor. Son olarak kullanıcıların bilgisayarlarından da paylaşım yapabilmelerini sağlama ve algoritmalarda yaptığı düzenlemelerden sonra şimdi de uzun zamandır pek çok kullanıcının beklediği yukarı kaydır özelliğini test ediyor.

[old_news_related_template title="Instagram sonunda gönderileri nasıl sıraladığını açıkladı" desc="Bir süredir ön yargılı, cinsiyetçi ve ırkçı bir algoritma yapısına sahip olduğu iddia edilen sosyal medya platformu sonunda kullanıcıların akışlarında yer alan gönderilerin nasıl sıralandığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/09/iecrop/instagram_3_shutterstock_16_9_1623221102.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/instagram-sonunda-gonderileri-nasil-siraladigini-acikladi-6476636/"]

[old_news_related_template title="Instagram'da büyük değişiklik: Kullanıcılar isterse beğenileri gizleyebilecek" desc="Facebook bünyesindeki Instagram, dünya çapında bütün kullanıcılarına beğenileri gizleme imkanı tanınacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/26/iecrop/instagram-reuters_16_9_1622035839.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/instagramda-buyuk-degisiklik-kullanicilar-isterse-begenileri-gizleyebilecek-6452028/"]