Instagram, kullanıcılarına bir link üzerinden sayfanın nasıl kapatılacağını açıkladı. Sayfayı kapatmak yerine "geçici dondurma" linki de mevcut. Kullanıcı isterse hesabını geçici olarak kapatabilir, isterse hesabını tamamen kaldırabilir.

Bilgi: Hesap tamamen kapatılırsa, tekrardan girme işlemi gerçekleşmez.

Bilgi 2: Hesap kapatmak kullanıcı şifresiyle gerçekleşmektedir.

Instagram hesap silme "dondurma" nasıl yapılır?


Kullanıcı, Instagram hesabında "dondurma" silme işleminden önce giriş yaptığı şifreyi yazması gerekiyor. Instagram'da şifre yazılmadan "işlem" gerçekleşmiyor. Şifre yenileme linki için TIKLAYINIZ. Kullanıcı, Instagram'da hesap kapatma sayfasına geldiğinde "silmeye" dair şu sorularla karşılaşacaktır: Gizlilik ile endişeler, kullanmaya başlamakta zorlandım, çok zamanımı alıyor, takip edilecek kişiler bulamıyorum, ikinci bir hesap açtım, bir şeyi kaldırmak istiyorum, çok fazla reklam var, ara vermek istiyorum, başka bir şey. Instagram'ın bu soruları sormasının sebebi, var olan kullanıcıyı çıkmaması için yapay zekasını kuvvetlendirmek içindir.

Instagram hesap silme,  işlemleri gerçekleştikten tam bir ay sonra, hesap otomatikman silinecektir. Açıldığı taktirde Instagram dondurma aktif olup kullanıcı hesap sayfasını görebilecek.

HESAP KAPATMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GÖRSEL ANLATIM (MASAÜSTÜ/DESKTOP)



Masaüstü/Desktop'tan Instagram'a girilir. Profile tıklanır. Profil sayfanın sol tarafında "Daha fazla" butonuna tıkladıktan sonra üst tarafa doğru "menü" açılır. Menünün en üstünde "ayarlar" bölümü tıklanır.



Ayarlar bölümü tıklandıktan sonra "Meta Hesap Merkezi" bölümü görünecektir. O bölüme gelinerek butona basılır.



Instagram'da Hesap ayarları içerisinde "Kişisel Detaylar" bölümünde "Verilerini yönet, hesap vârisini değiştir, hesaplarını ve profillerini dondur veya sil" butonuna tıklanır.



Dondurma veya silme butonuna tıklandıktan hemen sonra bir sayfa açılacaktır.



Kullanıcı burada instagram hesabını dondurmak istiyorsa dondurma butonuna, instagram hesabını "silmek" istiyorsa silme butonuna basacaktır. Instagram uyarıyor: Hesabını silme işlemi kalıcıdır!