Apple, iOS 14.5 işletim sistemi önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulduğunda kullanıcılara hangi uygulamaların kendilerini takip edip edemeyeceklerine karar verebilecekleri sistemi de devreye sokacağını açıkladı.

Apple, bu yeni uygulamasını geçtiğimiz haziran ayında duyurmuş, ancak eylül ayında dijital reklamcılara uyum sağlamaları için zaman tanımak adına değişikliği erteleyeceğini söylemişti.

Apple aynı zamanda, geliştiricilere değişiklik öncesinde alternatif reklam araçları sağladığını da belirtti. Bu araçlardan biri; uygulama yükleme reklamları yayınlayan reklamverenlere, kullanıcılara ilişkin bilgileri ifşa etmeden, reklam kampanyasından sonra kaç kişinin uygulamayı yüklediğini görmelerini sağlıyor. Başka bir araç ise reklamverenlere, kullanıcının uygulama içindeki bir reklamı tıkladığında ve bir web sayfasına gittiğinde bireysel kullanıcı verilerini paylaşmadan ölçüm yapmasını sağlıyor.

FACEBOOK'TAN İTİRAZ

Araçların yazılım geliştiriciler tarafından kullanılması amaçlansa da Apple, tüketicileri de bu konuda bilgilendirmek için gizlilik kılavuzuna eklemeler yaptı.

Apple'ın bu yeni uygulamasına ise Facebook'tan tepki gecikmedi. Sosyal medya platformu, Apple'ın iOS 14.5 ile uygulamaya koyacağı bu yeni sistemin, küçük işletmeleri zora sokacağını belirtmişti.

[old_news_related_template title="Apple'ın merak edilen ürünlerinin lansman tarihleri" desc="Amerikalı teknoloji devi Apple'ın söylentilere göre karma gerçeklik başlığı (MR), artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü ve akıllı kontakt lenslerinin lansman tarihleri belli oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/08/iecrop/shutterstock_1883660299_16_9_1615195798.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/applein-merak-edilen-urunlerinin-lansman-tarihleri-6302152/"]

[old_news_related_template title="Apple CEO'su: Tesla’ya hayranım" desc="Apple CEO’su Tim Cook, New York Times’a konuştu. Teknoloji basınının güçlü isimlerinden Kara Swisher’ın podcast programına konuk olan Cook, Apple’daki görevinden, Tesla’ya yaklaşımına kadar merak edilen sorulara cevap verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/05/iecrop/timck_16_9_1617629526.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/apple-ceosu-merak-edilenleri-yanitladi-teslaya-hayranim-6355349/"]