Milyarderler Jeff Bezos ve Yuri Milner, yaşlanmayı durdurup, ölümsüzlüğü getirecek bir biyoteknoloji firmasını finanse ettiklerini açıkladı.

Bezos ve Milner tarafından desteklenen Altos Labs, bu yılın başında ABD ve İngiltere'de kuruldu. Firma, yaşlanmayı durdurmak için 'hücre yenileme programı' teknolojisini geliştiriyor.

Jeff Bezos ve Yuri Milner gibi isimlerin de desteklediği proje için şu ana kadar en az 270 milyon dolar toplandı.

NOBEL ÖDÜLLÜ İSİMLER DE VAR

Altos Labs, yaşlanma karşıtı, yeniden hücre programlarına öncülük eden bir kurum olarak öne çıkarken, bu proje için kurulan ekibin başında 2012 Nobel Ödüllü Dr. Shinya Yamanaka yer alıyor.

Atlos Labs'te görev yapmaya başlayan isimler arasında California Salk Enstitüsü'nde çalışan ve hücre yenileme teknolojisine öncülük eden isimlerden İspanyol biyolog Dr. Juan Carlos Izpisua Belmonte de yer alıyor.

2016 yılında bu ikili öncülüğünde embriyonik kök hücre tekniği geliştirildi ve ilk kez fareler üzerinde uygulandı.

Technology Review dergisi, deneyden sonra Izpisua Belmonte'nin yeniden programlama tekniğini potansiyel bir 'yaşam iksiri' olarak adlandırdığını bildirdi.

Ne Bezos ne de Milner, yaşlanma karşıtı çözümler arayan laboratuvarlara yatırım yapmaya yabancı isimler değil.

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan 57 yaşındaki Bezos, daha önce yaşlanma karşıtı Unity Biotechnology'ye yatırım yapmıştı.

[old_news_related_template title="Elon Musk, Jeff Bezos ile alay etti" desc="Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk ile milyarder rakibi Jeff Bezos arasındaki atışma sürüyor. Elon Musk, son paylaşımında, Bezos’un uzay şirketi Blue Origin'in son yaptığı yatırımlarla alay ederek, 'Lobicilik ve avukatlarla yörüngeye çıkılabilseydi şu anda Bezos, Plüton'da olurdu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/13/iecrop/elon-musk-jeff-bezos-gecmeye-cok-yakin_16_9_1628861011.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musk-jeff-bezos-ile-alay-etti-6591312/"]

[old_news_related_template title="Jeff Bezos gayrimenkule doymuyor: 23 milyon dolarlık bir yatırım daha" desc="New York Post'tan Jennifer Gould'un haberine göre, Amazon ve Blue Origin'in kurucusu, 212 Fifth Avenue'deki 4,155 metrekarelik bir alan için 23 milyon dolar ödedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/jeff-bezos-shutterstock_16_9_1629367415.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/jeff-bezos-gayrimenkule-doymuyor-23-milyon-dolarlik-bir-yatirim-daha-6601814/"]