Uzun yıllardır insanların can dostu olan köpeklerin, sadece 'yat, kalk, otur' gibi emir sözcüklerini değil toplamda 89 kelimeyi anlayabildiği ortaya çıktı.

Kanada'da yapılan araştırmalarda, çeşitli köpek ırklarının sahipleriyle olan ilişkileri gözlemlendi. Ortalama olarak köpeklerin 89 sözcüğü hafızasında tutabildiği ve bunlara tepki verebildiği bildirildi. Özellikle daha zeki ırklarda ve köpeklerde bu sayının 215'e kadar yükselebileceği ortaya çıkarıldı.

Yazarlar, "otur", "yuvarlanmak" ve "yatmak" gibi klasikler de dahil olmak üzere, köpeklerin yanıt verdiği bildirilen kelimelerin çoğunluğunu komutların oluşturduğunu buldu.

KOMUTLARDA DAHA BAŞARILILAR

Hemen hemen tüm köpeklerin kendi isimlerine tepki verdiği ve çoğu 'otur', 'gel', 'aşağı', 'kal', 'bekle', 'hayır', 'tamam' ve 'bırak' gibi komutlara yanıt verdiği bildirildi. .

Bununla birlikte, araştırmacılar, köpeklerin en çok kelimeye cevap vermeyi öğrenmesi için muhtemelen resmi eğitimin gerekli olacağını ifade ediyor.

Köpeklere cinslerine göre bakıldığında, Avustralyalı Çoban, Border Collie ve Alman Çoban dahil olmak üzere çoban köpekleri ve Bichon Frise, Cavalier King Charles Spaniel ve Chihuahua gibi köpeklerin diğer cins türlerine göre daha fazla kelime ve ifadeye yanıt verdiği bulundu.

Yeni çalışma, Kanada Dalhousie Üniversitesi Psikoloji ve Sinirbilim Bölümü araştırmacıları Catherine Reeve ve Sophie Jacques tarafından yapıldı. Uzmanlar, 'Mevcut çalışma, köpeklerin özellikle nesne kelimelerden ziyade komutlara yanıt vermede usta olabileceğini öne süren mevcut araştırmalarla tutarlıdır.' ifadelerinde bulundu.

[old_news_related_template title="Tatile çıkan sahibi tarafından balkona bırakılan köpek kurtarıldı" desc="Bolu'da tatile çıkan sahibi tarafından balkona bırakıldığı iddia edilen köpek 10 gün boyunca mahsur kaldığı yerden, savcılıktan alınan izinle kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/06/iecrop/fotoiha.kopek__16_9_1638774790.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/tatile-cikan-sahibi-tarafindan-balkona-birakilan-kopek-kurtarildi/"]

[old_news_related_template title="Veterinerler uyarıyor: Corona virüsü evcil hayvanlarda kalp hastalığına neden oluyor" desc="İngiltere'de veterinerler, hayvanlarda kalp sorunlarına neden olabilen COVID-19 virüsünün alfa varyantının evcil hayvanlara bulaşabileceği konusunda uyarılarda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/06/iecrop/evcil-hayvan-shutter_16_9_1599215468-880x495-1_16_9_1636205964.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/veterinerler-uyariyor-corona-virusu-evcil-hayvanlarda-kalp-hastaligina-neden-oluyor-6753442/"]

[old_news_related_template title="İlk kedi okulu Ekvador'da açıldı" desc="Ekvador’da ilk kez yavru kedilere eğitim vermek amacıyla Kinder Para Gatitos isimli bir kedi okulu açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/04/iecrop/4329585_16_9_1638619541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/ilk-kedi-okulu-ekvadorda-acildi/"]