Facebook'un bünyesindeki WhatsApp'ın geçen aylarda kullanıcılarının verilerini üçüncü parti kurum ve kişilerle paylaşacağını açıklamasının ardından tepkiler artıyor...

Başta Türkiye ve Hindistan olmak üzere WhatsApp'ı çok yoğun kullanan ülkeler bu karara tepki gösterirken, şirketi zor duruma düşürecek bir karar da Güney Afrika'dan geldi.

Güney Afrika Bilgi Regülasyon Ajansı (IR) bir açıklama yaparak Facebook'un WhatsApp kullanıcılarının verilerini kullanamayacağına hükmetti.

"AVRUPA'DA NEDEN FARKLI"

Ocak ayında Facebook bünyesindeki WhatsApp, yeni güvenlik politikası kapsamında kullanıcılarının bazı verilerinin, telefon numaralarının ve konumlarının Facebook, Instagram ve Messenger gibi uygulamalarla paylaşılacağını ve reklam için kullanılacağını açıklamıştı.

IR, "WhatsApp, IR'ın onayını almadan kullanıcıların verilerini alıp diğer Facebook şirketleriyle paylaşamaz. Kişisel Verilerin Güvenliğini Koruma Yasası kapsamında böyle bir hamle yapılamaz. Facebook'un Avrupa'da bu uygulamaya geçmemesini ve Avrupa ile Afrika arasında farklılıklar olmasını anlayamıyoruz" açıklamasını yaptı.

WhatsApp'ın bu adımı sonrasında Hindistan'da resmi olarak itiraz gelirken Türkiye'de de Rekabet Kurumu, tedbir kararı aldı.

[old_news_related_template title="iPhone X cebinde patladı, ikinci derece yanıkla Apple'a dava açtı" desc="Avustralya'da yaşayan Robert De Rose'nin 2018 yılında satın aldığı 64 GB'lık iPhone X'in cebinde patlayarak alev alması mahkemeye taşındı. Vücudunda ikinci derece yanık olan adam Apple'a tazminat davası açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/03/iecrop/apple-newscomau_16_9_1614751675.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/iphone-x-cebinde-patladi-ikinci-derece-yanikla-applea-dava-acti-6291872/"]

[old_news_related_template title="WhatsApp'tan yeni açıklama: Önümüzdeki haftalarda uyarı mesajı yayınlayacağız" desc="Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 'Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi' başlığıyla paylaştığı yazıda 'WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız' ifadelerine yer verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/18/iecrop/whatsapp-shutterstock-1_16_9_1613683690.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/whatsapptan-yeni-aciklama-geldi-6268385/"]